Provinciale Acties (Friesland)

Juist in deze lastige en misschien ook wel spannende tijden is er extra aandacht nodig voor mensen met een beperking. Heb je het gevoel dat je cliënt de informatie over het coronavirus niet goed begrijpt? Of in een lastige situatie terecht komt? Of zie je problemen ontstaan in de ondersteuning? Wil je met ons overleggen? Dat kan. Wij luisteren naar je. We wijzen je de weg of zoeken samen naar oplossingen.
Dus bel ons, bel de MEE Advieslijn op werkdagen van 8.30 uur tot 16.00 uur: 058 2 844 944. Of mail de MEE Advieslijn (aanmeldpunt@meefriesland.nl).
Wij zijn er voor mensen (en hun naasten) met een beperking, ook tijdens
Stichting Present sluit aan bij de actie ‘nietalleen’. Vrijwilligers kunnen een groepje opstarten en zich aanmelden bij de lokale Stichting Present. Aanmelden kan hier . Vervolgens maak je met jouw groepje een digitale omgeving aan in bijvoorbeeld Whatsapp. Present koppelt je dan aan een kwetsbaar persoon in de buurt. De kick-off van de campagne ‘nietalleen’ is net gestart. Deze week wordt de campagne verder opgezet. Meer info op nietalleen.nl.
Op ferskillende mominten yn de wike.Meidwaan is fergees, jo betelje allinnich de gebrûklike telefoankosten (fan jo telefoanbedriuw).
Spanningen thuis? Voel je je niet veilig? Of zorgen om iemand anders? En niemand om mee te praten? De hulpverleners van Fier! luisteren naar je en kunnen helpen. Geheel anoniem.
❗️In direct gevaar? Bel altijd 112!
De Friesland heeft een online community waarop zij mensen in Friesland proberen samen te brengen. Dit doen zij door mensen hier tips te laten delen, blogs te posten en andere initiatieven te plaatsen om zo elkaar een hart onder de riem te kunnen steken in de tijden van corona. Daarnaast is er een pagina vooral gericht op Friesland met initiatieven die op dit moment ontstaan.
De Dokkumer vlaggencentrale heeft een speciale coronavlag
gemaakt. De vlag heeft de tekst ‘Met elkaar, voor elkaar’ en is een ode aan alle mensen die op dit moment in de corona-crisis extra hard werken. De opbrengst gaat naar het Rode Kruis Klik HIER om een vlag te bestellen.
Ben jij of ken jij iemand die behoefte heeft aan contact in deze turbulente tijden of wil je meedoel met #heelfrieslandbelt? Vul het contactformulier in, dan koppelen wij de telefoonnummers. Want: digitaal bezoek is beter dan geen bezoek, toch?
Speciaal voor (kleine) zelfstandigen in Friesland, het nieuws over het coronavirus vind je HIER.
Voor alle huurders uit Friesland.
De Bewonersraad helpt mee: zij brengen via de website hulpvragen en mensen die willen helpen bij elkaar.