ANWB AutoMaatje: ook tijdens de kerstperiode


Bij ANWB AutoMaatje vervoeren plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen die zelf niet (meer) voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Zo kunnen zij weer deel uitmaken van het sociale en maatschappelijke leven. Bovendien zijn de ritjes op zich al een sociaal gebeuren: de chauffeur biedt graag een luisterend oor.

📍Hoe werkt het?
U belt uiterlijk twee werkdagen van tevoren met ANWB AutoMaatje (06 – 23793788). De medewerker van KEaRN koppelt u aan een van de beschikbare vrijwilligers in de buurt en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. U rekent na afloop contant af met de vrijwilliger. De kosten bedragen 30 cent per gereden kilometer.

📍Kerstperiode
Ook tijdens de kerstperiode wordt er door chauffeurs gereden. Let op: tussen 24 december en 1 januari is ANWB AutoMaatje niet bereikbaar. De ritten kunnen vooraf gereserveerd worden tot en met 24 december.

📍Vrijwilliger of deelnemer worden?
Inwoners van Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel die graag deelnemer of vrijwilliger willen worden bij ANWB AutoMaatje kunnen contact opnemen met Klaske Siersema: 06-83600950. Op www.kearn.nl vindt u meer informatie over ANWB AutoMaatje Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel.

📍Meer weten over ANWB AutoMaatje Achtkarspelen Tytsjerksteradiel? Check dan het filmpje ⤵️