BAAS in Harkema

We gaan weer los!

Dinsdag 12 maart komen we vanaf 14.30 uur naar de Koetsekralen (rond de speeltuin) in Harkema om daar het BAAS spel te spelen!

Heb je de BAAS-flyer al de brievenbus gekregen?
De week voorafgaand aan het spelen gaan we de straat waar we BAAS gaan spelen in om meer informatie over het spel en een opgave-formulier rond te brengen. Heb je deze niet ontvangen, maar wil je wel graag meer weten over BAAS, dan kun je contact met ons opnemen. We leggen je dan graag uit wat de bedoeling is.

Waarom spelen we BAAS?
Uit verschillende gesprekken met kinderen blijkt dat armoede een ‘ver van hun bed show’ is. Omdat armoede ook zeker speelt onder kinderen (en dus ook bij kinderen in de klas of in de straat), heeft KEaRN met kinderen uit de doelgroep BAAS ontwikkeld. Samen met het digitale hondje Bonny gaan kinderen tussen 8 en 12 jaar met een tablet de straat in en beantwoorden vragen over het thema armoede.
Eén op de 7 kinderen groeit op in armoede. Door BAAS in de straat te spelen met kinderen, willen we met hen ideeën en (creatieve) oplossingen ophalen. Zo kunnen we samen aan de slag met dit thema.

We spelen BAAS in verschillende straten in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Kijk op kearn.nl/baas voor meer informatie!