Langste eettafel tijdens Maand van de Aandacht

‘De langste eettafel van Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel’
Samen eten: samen zorgen voor verbondenheid

In oktober 2019 organiseert KEaRN Welzijn de ‘Maand van de aandacht’. Gedurende deze maand is er extra aandacht voor eenzaamheid, ouderen, kinderen, mantelzorgers en vrijwilligers. KEaRN wil je laten zien dat je meer kunt dan je denkt wanneer je je talent inzet. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen. Wil je graag een workshop geven om zo jouw talent door te geven aan anderen, dan krijg je deze maand de kans.

We willen de ‘Maand van de Aandacht’ op dinsdag 1 oktober starten met een ludieke actie waarin verbondenheid centraal staat. Een activiteit waarbij oud en jong elkaar kunnen ontmoeten. Een activiteit waar aandacht is voor elkaar en voor elkaars talent. Al deze ingrediënten brengen we samen in ‘De langste eettafel van Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel’!

Wat is ‘De langste eettafel van Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel’?
Op 1 oktober willen we in ieder dorp op een centrale plek een diner organiseren. Als dorpsgenoten met elkaar aan tafel, genietend van gerechten die door de deelnemers zijn meegenomen. Tijdens dit diner leren dorpsgenoten elkaar kennen en kunnen lang gekoesterde wensen worden omgezet naar acties. Gooi je ideeën maar op tafel!

Doel is om alle dorpen mee te laten doen. Maar dat kunnen we niet alleen, daar hebben we jou voor nodig! We zoeken mensen die het leuk vinden om mee te werken aan de organisatie van de tafel. Dit kan op verschillende manieren. Denk hierbij aan:
• Het regelen van een geschikte ruimte
• Het halen en brengen van mensen
• Het maken van een (video-)verslag van de tafel voor (dorps-)krant en social media
• Het bereiden van een gerecht

Zet je talent in!

Er is veel te doen! Dat hoef je niet alleen te doen: de kracht zit ‘m in de samenwerking. Lijkt het je leuk om een bijdrage te leveren en ken je mensen die je hierbij kunnen helpen, laat het ons dan weten. Maar ook wanneer je zelf niet weet hoe je mensen om je heen kunt laten meedoen mag je gerust contact opnemen. Dan brengen wij jullie graag met elkaar in verbinding.

Wil je meewerken aan ‘De langste eettafel’, wil je in oktober een workshop organiseren of wil je eerst meer informatie? Mail dan naar aandacht@kearn.nl of bel voor Achtkarspelen met Jildou (06 – 83671548) en voor Tytsjerksteradiel met Frouwina (06 – 10287632).