Langste Eettafels succes

Op dinsdag 1 oktober was het zover: de start van de Maand van de Aandacht met de Langste Eettafels in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. In Achtkarspelen waren twee tafels: in Drogeham was het samengevoegd met het intergratiediner. Er schoven hier 40 mensen aan.
Dorpsbelang Twijzelerheide had het groots aangepakt: maar liefst 100 mensen konden hier aanschuiven. De plaatselijke middenstand had gezorgd voor een uitgebreid warm en koud buffet waar de 100 aanwezigen onder het genot van muziek van Daniël Metz van konden genieten. Het was een gevarieerd publiek: van baby tot tachtig-plusser. Iedereen genoot!

In Drogeham!

In Tytsjerksteradiel waren maar liefst zes Eettafels. In Eastermar hielpen de kinderen die BAAS gespeeld hadden met het uitserveren aan de 55 aanwezige Eastermarders. Het eten dat overbleef, ging in bakjes naar de dorpsgenoten die niet aanwezig konden zijn.

In De Balstien in Noardburgum werd voorafgaand aan de Eettafel paling gerookt: de eerste activiteit van vele in de Maand van de Aandacht.


In Hurdegaryp waren twee tafels: in het Maskelyn schoven 32 personen aan bij het buffet en de 7 jongeren die aanwezig waren bij de BBQ bij ’t Stationnetje hadden hiervoor zelfs de regen getrotseerd.

In Oentsjerk waren 35 ‘aanschuivers’ in Heemstra State. Ze genoten van een broodmaaltijd (met kroket!) en hebben na afloop gezellig bingo gespeeld.

Gezellig aan tafel in Oentsjerk

De tafel in Burgum was met negen gasten de kleinste, maar daarom niet minder geslaagd. De kinderen van de kookclub schoven gezellig aan en zeiden na afloop: “We vonden het heel gezellig!”.
Uiteindelijk was het doel van de Eettafels dan ook om mensen in beweging en in verbinding met elkaar te krijgen. Na afloop kon met aangeven welk talent zij graag wilden inzetten of waar zij behoefte aan hadden. Met deze talenten en vragen gaan de medewerkers van KEaRN, samen met de bewoners, de komende tijd aan de slag.

In totaal schoven 306 inwoners aan en was de totale lengte van de tafels 211,5 meter! Kortom: een geslaagde start van de Maand van de Aandacht die nog tot 31 oktober duurt. Benieuwd wat voor activiteiten er zijn? Kijk dan even HIER!

KEaRN bedankt iedereen die de Langste Eettafels mogelijk heeft gemaakt!