Project Amargi zoekt vrijwilligers!

Amargi is een nieuw programma om schulden te voorkomen, waarbij vrijwilligers de deelnemers helpen om geldzorgen tegen te gaan. Dat doen zij door te helpen om greep te krijgen op de eigen financiën. Wie financieel klem zit, vraagt niet gemakkelijk hulp. Daarom biedt Amargi steun vóór het uit de hand loopt.

Amargi is al actief in vier gemeenten: Den Haag, Hilversum, Leeuwarden en Harlingen. Amargi is nu ook actief in Achtkarspelen en in Tytsjerksteradiel.

Amargi zoekt vrijwilligers. Als vrijwilliger ben je een eerste hulp bij financiële tegenslag. Je helpt deelnemers weer grip te krijgen op de financiën door het maken van een budgetplan.

Wat ga je doen?
Met de deelnemer kijk je hoe geld bespaard kan worden, door uit te zoeken waar de deelnemer recht op heeft en je helpt bij het voorkomen van betalingsachterstanden. Ook kijk je samen of er geld bespaard kan worden door over te stappen van energieleverancier, telefoonaanbieder en/of verzekeraar.

Wat bieden wij?
Wij bieden een training, die bestaat uit drie dagdelen. Als vrijwilliger krijg je training in gesprekstechnieken, het opstellen van een budgetplan en informatie over de meest voorkomende oorzaken waarom het deelnemers niet lukt om zich te houden aan hun budgetplan en wat daaraan gedaan kan worden.
Wil je meer info of je aanmelden als vrijwilliger mail dan naar wianka@amargi.nl

 

Klik hier voor meer info over Amargi in Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen!