Geannuleerd: Stoelyoga voor mantelzorgers

Helaas gaat deze activiteit niet door. We hopen dat we volgend jaar de mantelzorgers wel een stoelyoga ochtend of middag kunnen aanbieden.

Tijdens de Maand van de Mantelzorg willen we ook graag aandacht besteden aan ontspanning. Een ontspannen mantelzorger kan beter voor zichzelf en een ander zorgen. Hij of zij ervaart meer ruimte en voelt zich flexibeler.

Het is dus erg belangrijk dat u als mantelzorger goed voor uzelf zorgt. Daarom bieden wij u op donderdag 26 november een heerlijke ochtend aan waarin we stoelyoga gaan doen. U hoeft geen ervaring te hebben hiermee.

Stoelyoga
Het woord zegt het al: dit is yoga vanuit de zithouding op de stoel.
Het is heel geschikt voor mensen die yoga liever niet op de grond willen beoefenen of dit fysiek ook niet kunnen. Op de stoel houden we meestal de houding iets minder lang vast.
Het effect is hetzelfde.
Yoga brengt ontspanning, evenwicht, rust, ruimte, vrij voelen, meer lucht, evenwicht, helder spre-ken, helder kijken, beter proeven, beter horen, beter ruiken, vitaliteit, verhoging van de concentra-tie en effectiviteit. Meer zelfvertrouwen, beter kunnen loslaten en accepteren, zelfverzekerder voelen (bij lopen). Het zorgt voor meer inzicht in lichaamsbewustzijn en het goed aanvoelen van eigen gren-zen. Bovendien verhoogt het je immuniteit.

De docenten Jessy en Geertje gaan er een gezellige ochtend van maken en natuurlijk drinken we tus-sendoor een kopje koffie. Ook houden we natuurlijk rekening met de voorschriften vanuit het RIVM om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Donderdag 26 november
09.30 – 11.30 uur
De Balstien in Noardburgum

Deelname is GRATIS, opgave is verplicht en kan tot maandag 23 november a.s. via mantel-zorg@kearn.nl o.v.v. stoelyoga of via 0511 – 465200 (tussen 09.30 en 12.00 uur).

Meer informatie over stoelyoga vindt u op www.happyhomestoelyoga.nl