Project Cyber Beppe

Cyber Beppe: Ticht by hûs (online in contact met familie en vrienden!)

KEaRN biedt, samen met OkePC, digitale mogelijkheden aan ouderen om vanuit huis contact te maken met familie en vrienden.

Steeds meer (voornamelijk) ouderen vereenzamen in een digitale, snelle werkelijkheid. Langer thuis wonen is de norm, helaas betekent dit voor een groot aantal ouderen ook meer alleen zijn. Ouderen zijn vaak minder mobiel, waardoor het aangaan en/of het onderhouden van contacten moeilijker is. Eenzaamheid ligt dan op de loer. Door de maatregelen rond de coronacrisis, zijn de gevolgen voor ouderen en eenzaamheid nog duidelijker zichtbaar en voelbaar geworden. Even samenkomen, een loopje naar de winkel, koffiedrinken tijdens de koffie ochtenden, op bezoek bij de kinderen en kleinkinderen: veel van deze zaken zijn niet meer mogelijk.

KEaRN biedt met Cyber Beppe de mogelijkheid om op een andere wijze contact te maken met elkaar, met familie en met vrienden. We werken met een beveiligde inbelverbinding, zonder moeilijke inlogcodes. Zo kunnen er op een veilige manier digitale ontmoetingen georganiseerd worden. We zetten met dit project dus niet alleen in op het ‘digivaardiger’ maken van ouderen, maar nog meer op gebruiken van de ‘digitale weg’ als een middel om ontmoetingen te creëren en eenzaamheid aan te pakken. Een digitale ontmoetingsplek!

Dankzij OkéPC hebben we de beschikking over een groot helder scherm met goed geluid. Hiermee kan bij de oudere thuis door middel van een veilige verbinding via videobellen contact worden gemaakt met familie of vrienden. Een vrijwilliger zal helpen bij het aangaan van de online ontmoetingen.

Wilt u ook meer of weer contact via de digitale weg en eens ervaren hoe dit in zijn werk gaat? Dan komen we graag bij u thuis.
We houden ons hierbij aan de RIVM-regels. U kunt zich telefonisch bij ons aanmelden. In overleg met u maken we dan een afspraak wanneer we bij u thuis komen. Natuurlijk kunt u ook een familielid, vriend of kennis aanmelden.

Uzelf of uw (groot-)ouders aanmelden kan telefonisch:

Norma Klarenbeek
06 – 558 414 40
Frouwina van Dekken
06- 102 876 32

Ook voor andere (digitale) vragen kunt u contact met ons opnemen.

#latenweverbondenblijven