Actieve lancering website watbeweegtje.frl

Beweging is goed voor zowel jong als oud. Toch blijkt in de praktijk dat het met name voor ouderen niet meevalt om weer of meer te bewegen. Want wat is er precies te doen en is het aanbod wel geschikt voor ouderen? Nu is er, speciaal voor de oudere inwoners van Tytsjerksteradiel, de website watbeweegtje.frl

De website watbeweegtje.frl is een samenwerking tussen KEaRN Welzijn, High Five en De Friese Wouden. De website is gericht op senioren en vermeldt alles wat met bewegen te maken heeft: makkelijk per dorp aangegeven. Of het nu gaat om een professionele vereniging of een klein en laagdrempelig clubje: wanneer het geschikt is voor ouderen, kan het op de watbeweegtje.frl. Op de website staan niet alleen beweegactiviteiten vermeld waarbij je je lichamelijk moet inspannen, maar ook zijn bijvoorbeeld de bridge-, dam- en schaakclubs op de website te vinden. Ook geestelijke inspanning is namelijk goed voor het lichaam.

Op woensdag 22 januari werd op een feestelijke en sportieve manier de lancering van de website gevierd in MFC De Balstien in Noardburgum. Na de officiële opening door wethouder Gelbrich Hoekstra, bestond er voor de aanwezigen de mogelijkheid om deel te nemen aan diverse workshops. Uitleg over bridge, een jeu de boules clinic, voetbal fitness uitproberen, meedoen aan een stoelyoga-sessie, wandelen met de wandelgroep en gezonde hapjes maken met Mama San: het kon allemaal! Ook was ’t Stationnetje aanwezig met informatie over het stellen van doelen en kon het Mollenspel (valpreventie) gespeeld worden. Een actieve en gezonde middag waar alle aanwezigen in beweging waren. En dat is precies het doel van watbeweegtje.frl: mensen in beweging brengen!

Biedt u een bewegingsactiviteit voor ouderen aan en wilt u ook met uw club, vereniging of groep(je) op de website? Laat het weten via bewegen@kearn.nl of bel 0511 465200 en vraag naar Frouwina of Nienke.