Maatjesproject De Opstap

Het maatjesproject van KEaRN voor Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen

Soms is het moeilijk om mee te doen in de samenleving. Bijvoorbeeld omdat je een lichamelijke beperking hebt of beginnend dementerend bent. Misschien voel je je eenzaam of zoek je als nieuwe Nederlander je weg in je nieuwe woonplaats. Maar ook als mantelzorger kun je soms geen tijd voor jezelf vrijmaken, terwijl je dat juist zo nodig hebt.

Wanneer het je niet lukt om in je eigen omgeving iemand te vinden die je hierbij kan helpen, kun je samen met De Opstap van KEaRN op zoek naar een maatje.

Een maatje kan:
– dienen als mantelzorgvervanging
– een luisterend oor voor je zijn
– leuke dingen met je ondernemen
– je helpen bij het aangaan van (nieuwe) sociale contacten en activiteiten
– samen met jou je administratie op orde brengen (voor inwoners van Tytsjerksteradiel: De Papieren Brigade)

De koppeling duurt maximaal één jaar. Samen met je maatje kijk je wat voor jou de beste manier is om te komen tot het punt dat je het weer zelf kunt.

Woon jij in Tytsjerksteradiel of Achtkarspelen, ben je 18 jaar of ouder en ben jij op zoek naar een maatje of wil je weten wat er mogelijk is? Neem dan contact op met De Opstap van KEaRN!

TEKST GAAT VERDER ONDER DE FILMPJES!


Wil jij graag wat betekenen voor een ander? 

Als maatje ondersteun je volwassen inwoners met een klein netwerk die weer mee willen doen in de maatschappij. Je sluit aan bij de wensen van de cliënt en stimuleert en activeert hem/haar om te werken aan de gestelde doelen.

Wij zoeken:
– Participatie Maatjes
– Dementie Maatjes
– Samen veel leuker Maatjes
– Mantelzorg Maatjes

De koppeling duurt maximaal één jaar. Vanuit De Opstap worden trainingen verzorgd. Ook ontvang je een reiskosten vergoeding en ben je tijdens je werkzaamheden WA-verzekerd. 

 


Dementie maatje worden, iets voor jou?
Als dementie maatje ben je er voor iemand met (beginnende) dementie. Zelfstandig meedoen in de maatschappij wordt voor iemand met dementie vaak steeds moelijker, als maatje kun je hierbij ondersteunen. Ook geef je de eventuele mantelzorger de kans even ‘vrij te kunnen nemen’ door er op vaste momenten te zijn voor de zorgvrager. Je onderneemt samen leuke dingen (voor zover dit mogelijk is). Het ‘er zijn’ en een luisterend oor bieden is soms al voldoende. Ga je als dementie maatje aan de slag? Dan start je bij voorkeur al bij het begin van het ziekteproces. Op die manier groei je mee in het proces, dit is voor de persoon met dementie fijner en vertrouwd. Als dementie maatje werk je als vrijwilliger voor De Opstap van KEaRN Welzijn. Je wordt ondersteund door medewerkers van De Opstap en de casemanager dementie. Ook ontvang je een training, gericht op omgaan met dementie.

De meest actuele maatje-vacatures vind je hier! 

Contact opnemen met De Opstap kan door te bellen naar 0511 – 46 52 00 (op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur) of door te mailen naar opstap@kearn.nl