Amargi

Amargi is een nieuw programma om schulden te voorkomen, waarbij vrijwilligers de deelnemers helpen om geldzorgen tegen te gaan door te helpen bij het greep krijgen op de eigen financiën. Wie financieel klem zit, vraagt niet gemakkelijk hulp. Daarom biedt Amargi steun vóór het uit de hand loopt.

Amargi zoekt vrijwilligers!

Amargi is al actief in drie gemeenten: Den Haag, Hilversum en Leeuwarden. Sinds september 2018 is Amargi ook actief in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Amargi is daarom nu op zoek naar vrijwilligers. Als vrijwilliger ben je een eerste hulp bij financiële tegenslag. Je helpt deelnemers weer greep te krijgen op de financiën door het maken van een budgetplan.

Wat ga je doen?
Met de deelnemer kijk je hoe geld bespaard kan worden door uit te zoeken waar de deelnemer recht op heeft en help je bij het voorkomen van betalingsachterstanden. Ook kijk je samen of er geld bespaard kan worden door over te stappen van energieleverancier, telefoonaanbieder of verzekeraar.
Een vrijwilliger kan ook een bespaarkring begeleiden. Zo’n bespaarkring wordt gevormd door 8 tot 10 leden die met elkaar initiatieven nemen om rijker te leven voor het zelfde geld door geld te besparen of extra inkomsten te krijgen. Dat kan door dingen in beheer te nemen waarvoor nu wordt betaald (bijvoorbeeld het schoonmaken van het portiek) of wat extra’s te verdienen door je auto te verhuren of te koken voor je buren.

Wat bieden wij?
Voor aanvang van dit programma start een training. De training bestaat uit drie dagdelen. Als vrijwilliger krijg je training in gesprekstechnieken, het opstellen van een budgetplan en informatie over de meest voorkomende oorzaken waarom het deelnemers niet lukt om zich te houden aan hun budgetplan en wat daaraan gedaan kan worden.
Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar wianka@amargi.nl

Amargi is het oudste woord in de menselijke geschiedenis voor vrijheid. En vrijheid heeft pas waarde als je niet gebonden bent aan schulden en financiële verplichtingen.
Amargi werkt samen met de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel, KEaRN en andere maatschappelijke partners.

Klik op de afbeelding hieronder om de laatste nieuwsbrief van Amargi te lezen

In de filmpjes hieronder wordt uitgelegd wat Amargi voor deelnemers én partners (schuldeisers) kan betekenen.