Amargi

KEaRN Amargi (in het kort Amargi) is er om schulden te voorkomen. Vrijwilligers helpen de deelnemers om geldzorgen tegen te gaan door meer inzicht te krijgen in de eigen financiën. Wie financiële problemen heeft, vraagt niet gemakkelijk hulp. Daarom biedt Amargi steun vóór het uit de hand loopt.

Amargi staat klaar voor mensen die ondersteuning nodig hebben bij hun financiën. Voorkomen is beter dan genezen, zeker als het gaat om armoede en schulden.

Amargi wil huishoudens met geldzorgen en betalingsachterstanden vroegtijdig opsporen om zo op tijd ondersteuning te kunnen bieden. Je kunt jezelf aanmelden, maar ook een ondersteunende (professionele) organisatie kan dit doen. Na de aanmelding wordt er contact met je opgenomen en een afspraak ingepland. Tijdens deze afspraak wordt een overzicht gemaakt van je financiële situatie. Ook wordt er gecheckt of alle inkomensondersteunende regelingen en voorzieningen worden benut en of er bespaard kan worden op uitgaven. Ondersteuning door Amargi is maatwerk en afhankelijk van uw situatie.

Jij blijft zelf in de regie: wij zijn er om je te adviseren en ondersteunen.

Wil jij je aanmelden of meer informatie over Amargi, neem dan contact met ons op.
Dat kan door een e-mail te sturen naar amargi@kearn.nl of door op werkdagen tussen 09.30 en 12.00 uur te bellen naar 0511 – 465200 (centraal nummer van KEaRN). 

Amargi is het oudste woord in de menselijke geschiedenis voor vrijheid. En vrijheid heeft pas waarde als je niet gebonden bent aan schulden en financiële verplichtingen. KEaRN Amargi is er voor alle inwoners van Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel.

Steun geven: Amargi zoekt vrijwilligers!

Wat ga je doen?

Met de deelnemer kijk je hoe geld bespaard kan worden door uit te zoeken waar de deelnemer recht op heeft. Ook help je bij het voorkomen van betalingsachterstanden. Samen kijk je of er geld bespaard kan worden door bijvoorbeeld over te stappen van energieleverancier, telefoonaanbieder of verzekeraar.

Wat verwachten we van jou?
  • Als vrijwilliger help je mensen als het even financieel tegenzit. Je helpt deelnemers weer greep te krijgen op hun financiën en helpt ze op weg naar meer financiële zelfstandigheid. Ze behouden wel zelf de regie.
  • Je bent bereid een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen.
Wat bieden we jou?
  • Ondersteuning van de professionals van KEaRN in de vorm van trainingen en bijeenkomsten.
  • WA-verzekering tijdens het verrichten van je vrijwilligerswerk.
  • Vergoeding van je reiskosten en ieder jaar een vrijwilligerswaardering.

Je kunt je aanmelden als vrijwilliger door een e-mail te sturen naar amargi@kearn.nl

Steun aanbieden: uw bedrijf kan helpen!

Heeft u als bedrijf of organisatie contact met mensen met geldzorgen, (bijvoorbeeld omdat ze betalingsachterstanden hebben of omdat er loonbeslag is gelegd), dan kunt ook u helpen.
U kunt mensen (met hun toestemming) aanmelden bij Amargi. De professionals van Amargi nemen dan binnen drie werkdagen contact op voor een intake.
Zo steunen we samen mensen die zich willen bevrijden van geldzorgen.

Uw bedrijf of organisatie aanmelden of meer informatie? Mail of bel ons!

In de filmpjes hieronder wordt uitgelegd wat Amargi voor deelnemers én partners (schuldeisers) kan betekenen.