Papieren Brigade

Voor hulp bij aanvragen, regelingen en toeslagen in Tytsjerksteradiel

Naast loon of uitkering bestaan er verschillende toeslagen en andere voorzieningen. Soms weten mensen niet van het bestaan van deze inkomensaanvullende maatregelen, maken ze er geen gebruik van of vinden ze het te ingewikkeld om aan te vragen. Misschien is dat bij u ook wel het geval.

De vrijwilligers van de Papieren Brigade (onderdeel van KEaRN/De Opstap) ondersteunen inwoners van Tytsjerksteradiel met het invullen van formulieren. De Papieren Brigade kijkt samen met u naar uw inkomsten en uitgaven. Afhankelijk van uw situatie kunt u wellicht in aanmerking komen voor verschillende toeslagen of regelingen. De vrijwilligers van de Papieren Brigade kennen de regelingen en kijken samen met u of u hiervoor in aanmerking komt. Zij verzorgen met u de aanvraag en de afhandeling.

Woont u in Tytsjerksteradiel, heeft u vragen over uw eigen administratie of vindt u het lastig om bepaalde regelingen of toeslagen aan te vragen? Is er niemand in uw omgeving die u hierbij kan ondersteunen? Dan is de Papieren Brigade iets voor u!

Voor het inschakelen van de Papieren Brigade kunt u bellen met: KEaRN/De Opstap: 0511 – 465200 (09.00 -12.00 uur)