Bezoekje aan minima-camping met Berne Bags

In mei hebben we vanuit KEaRN, dankzij een donatie van het Oranje Fonds, honderden kinderen gelukkig mogen maken met een Berne Bag. Omdat we nog een aantal over hadden, zijn we maandag 10 augustus naar de mini(ma)camping Polemonium van Appie Wijma in Opende afgereisd. Gezinnen die moeten rondkomen van een minimaal inkomen mogen hier gratis een week kamperen. De gasten komen uit heel Nederland, zo stonden er tijdens ons bezoek o.a. Zwollenaren en een gezin uit Eindhoven.

De aanwezige kinderen waren blij verrast toen collega’s Doetie en Sigrid vanochtend onaangekondigd langs kwamen om Berne Bags te overhandigen. De waterpistooltjes werden direct in gebruik genomen! Ook zijn er nog wat tasjes achtergelaten voor de kinderen die de komende weken op de camping komen kamperen.

Ondanks de corona kon ook dit jaar de camping open. Er zijn wat minder gasten en ook zijn er tijdsschema’s voor bijvoorbeeld het gebruik van het sanitair. Maar dit alles heeft geen invloed op het kampeerplezier. “We komen hier echt tot rust. Het is zo fijn om even onbezorgd een weekje er tussenuit te kunnen,” vertelt een moeder van twee jonge kinderen.
De camping wordt gerund door vrijwilligers en alles gratis aan kan bieden door donaties en giften. Er worden leuke activiteiten georganiseerd zoals een fietstocht of een BBQ. Meedoen mag, maar hoeft niet.

berne bags minimacamping opende 2
berne bags bij minimacamping