Dementie maatjes gezocht

Dementie maatje worden, iets voor jou?

Als dementie maatje ben je er voor iemand met (beginnende) dementie. Zelfstandig meedoen in de maatschappij wordt vaak steeds moeilijker, als maatje kun je hierbij ondersteunen. Ook geef je de eventuele mantelzorger de kans even ‘vrij te kunnen nemen’ door er op vaste momenten te zijn voor de zorgvrager. Je onderneemt samen leuke dingen (voor zover dit mogelijk is). Het ‘er zijn’ en een luisterend oor bieden is soms al voldoende. Ga je als dementie maatje aan de slag? Dan start je bij voorkeur al bij het begin van het ziekteproces. Op die manier groei je mee in het proces, dit is voor de persoon met dementie fijner en vertrouwd. Je wordt ondersteund door medewerkers van De Opstap en de casemanager dementie.

Mantelzorg maatje
Je kunt alleen voor een ander zorgen, als je ook goed voor jezelf zorgt. Daarom is het juist voor mantelzorgers belangrijk dat zij zo nu en dan wat tijd hebben om weer op te laden. Vaak kun je als mantelzorger geen tijd voor jezelf vrijmaken, terwijl je dat juist zo nodig hebt. Wanneer het niet lukt om in eigen omgeving iemand te vinden die hierbij kan helpen, kan er via De Opstap een maatje worden gezocht. Om mantelzorgers de mogelijkheid te geven om zo nu en dan wat tijd voor zichzelf te nemen, is De Opstap op zoek naar nieuwe maatjes.

Ook kun je maatje worden voor iemand met bijvoorbeeld een lichamelijke beperking, nieuwe Nederlanders of iemand die door omstandigheden in een sociaal isolement terecht is gekomen.

Wij zoeken daarom ook vrijwilligers voor de functie van:

  • Participatie Maatjes
  • Samen veel leuker Maatjes
  • Administratie Maatjes

Lijkt het je leuk om als maatje aan de slag te gaan? Neem dan contact op via opstap@kearn.nl of bel tussen 9.00 en 12.00 naar 0511-465200. Meer informatie is ook te vinden op deze pagina.
Het gaat hier om een vrijwilligersfunctie.

Meer informatie over maatjesproject De Opstap vindt u HIER.

Woon jij in Tytsjerksteradiel of Achtkarspelen, ben je 18 jaar of ouder en ben jij op zoek naar een maatje of wil je weten wat er mogelijk is? Ook dan kun je contact opnemen met De Opstap!