Lekker Koken voor een Prikkie

Zes weken lang met een leuke groep mensen heerlijke maaltijden bereiden. Het doel is simpel: betaalbaar koken met ingrediënten uit je eigen koelkast en/of moestuin onder het motto ‘goedkoop kan ook zeker lekker zijn’! Daarnaast zetten we ons in om voedselverspilling tegen te gaan én is samen eten veel leuker. Voor slechts 1 euro per keer kun je meedoen, meekoken én mee-eten!

Wat kun je verwachten:
Elke week staat in het teken van gezelligheid en lekker koken. We moedigen deelnemers aan om ingrediënten mee te nemen uit hun eigen koelkast en moestuin. Dit maakt niet alleen de gerechten betaalbaar, maar ook persoonlijk en uniek. Om de aftrap extra speciaal te maken, zorgt KEaRN de eerste keer voor alle ingrediënten. Samen proberen we nieuwe recepten, kooktechnieken en delen we handige tips & trics voor een smaakvolle maaltijd zonder de portemonnee te belasten en verspilling van eten te voorkomen.

Voedselverspilling tegengaan:
Bij “Lekker Koken voor een Prikkie” streven we ernaar om voedselverspilling te verminderen. Door slim om te gaan met ingrediënten en restjes, leren we hoe we heerlijke maaltijden kunnen creëren zonder iets weg te gooien. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor onze portemonnee!

We komen met deze workshop naar drie dorpen: Gytsjerk, Mûnein en Hurdegaryp. Je betaalt €1,– per keer, ook neem je zelf ingrediënten mee die je nog in huis hebt.

GYTSJERK

Zes weken lang op woensdag:
14/21/28 februari en 6/13/20 maart

Sa Leuk Hûs
Canterlandseweg 1 in Gytsjerk

Vanaf 11.30 uur

Meer info en opgave:
doetie.vanderlijn@kearn.nl
06 – 110 932 64

Mûnein

Zes weken lang op woensdag:
6/13/20/27 maart en 3/10 april

De Mounestien
Mounewei 1 in Mûnein

Vanaf 17.00 uur

Meer info en opgave:
frouwina.van.dekken@kearn.nl
06 -102 876 32

Hurdegaryp

Zes weken lang op dinsdag:
5/12/19/26 maart en 2/9 april

’t Stationnetje
Stationsweg in Hurdegaryp

Vanaf 17.00 uur

Meer info en opgave:
ismay.wielaert@kearn.nl
06 -250 229 56
freerk.mesker@kearn.nl
06 – 271 26 023