Maak een film

Ben je gek op films? En heb je altijd al eens betrokken willen zijn bij een professionele filmproductie? In samenwerking met Het Achterland zoekt KEaRN jongeren tussen de 12 en 21 jaar die een duik willen nemen in de wereld van film en een echte speelfilm willen maken. Deelname aan de filmproductie is gratis.

Klik HIER om je aan te melden!!

PRAKTISCHE INFORMATIE
Samen met andere jongeren maak je een speelfilm. Je wordt begeleid door een team van professionele filmmakers. De film gaat over het online leven van jongeren. Op social media en andere digitale platforms. Meld je nu aan voor een werkgroep in de filmproductie. Elke werkgroep werkt aan een eigen onderdeel van de film. Bij veel aanmeldingen zullen we een selectie maken. Aanmelden geeft dus nog geen directe garantie op deelname.

WERKGROEP SCENARIOSCHRIJVEN
De speelfilm die we gaan maken heeft als onderwerp het online leven van jongeren. In de online wereld gebeurt veel: je wordt er geïnspireerd en geïnfluenced, je hebt contact met je vrienden, misschien flirt je wel online, of ontmoet je er nieuwe mensen. Het scenario voor de film moet nog geschreven worden. De werkgroep Scenarioschrijven houdt zich bezig met de verhaallijn van de film. Heb je veel fantasie en houd je van verhalen schrijven? Dan is deze werkgroep echt iets voor jou.

Let op: de werkgroep scenarioschrijven is al gestart op vrijdag 13 oktober. Je kunt nog wel instromen als je onderdeel wilt zijn van deze werkgroep en wilt meedenken over de verhaallijnen en dialogen in de film.

WERKGROEP ACTEREN
Droom je ervan om te schitteren op het witte doek? Ben jij misschien wel de volgende James Bond, Barbie of andere filmheld? Meld je aan voor de werkgroep Acteren als je je wilt ontwikkelen als acteur en meer wilt leren over beweging, expressie, mimiek en het overtuigend overbrengen van tekst.

WERKGROEP REGIE
Een filmregisseur is de persoon die verantwoordelijk is voor de totale uitvoering van een filmproject. Als regisseur houd je artistiek overzicht over het filmproces en zorg je ervoor dat alle onderdelen van de film kloppen en bij elkaar passen. Past deze werkgroep bij jou? Meld je snel aan.

WERKGROEP CREW & TECHNIEK
Vind je het leuk om met meerdere aspecten van filmmaken bezig te zijn? Met productie, set-vormgeving, filmen, licht, sounddesign en montage? Meld je aan voor de werkgroep crew & techniek en ga aan de slag met decor, props, belichting, filmmuziek en meer.

KICK-OFF
OP NFF
Noteer de kick-off alvast in je agenda! Op zaterdag 11 november vieren we de start van het filmproject met een kick-off op het Noordelijk Film Festival in Leeuwarden.

TWIJFELS OF VRAGEN?
Kun je niet kiezen tussen de werkgroepen? Soms is het mogelijk om aan meerdere werkgroepen mee te doen. Geef jouw voorkeur(en) aan in het aanmeldformulier via de button hierboven, dan kijken we samen of er een combinatie mogelijk is.

Wil je graag meedoen, maar weet je nog niet zo goed welke werkgroep het beste bij jou past? Of heb je vragen over jouw beschikbaarheid? Neem contact op met één van de projectleiders. Ze denken graag met je mee. Ook voor andere vragen over de filmproductie kun je de projectleiders benaderen.

PROJECTLEIDERS
Adriaan Groffen • adriaan@hetachterland.nl • 0611207439
Teun Gijzen • teun.gijzen@kearn.nl • 0614417258

Deze filmproductie is een initiatief van KEaRN en Het Achterland.