Perspectief voor jongeren in coronatijd

De gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel bieden 200 jongeren van 14 tot en met 27 jaar de komende drie maanden meer perspectief. Samen met KEaRN Welzijn, ’t Stationnetje en andere partners zetten zij in op talentontwikkeling en maatschappelijke impact,  waarbij jongeren in de lead zijn. Dit alles onder de noemer ‘Perspectief voor de Jeugd met MDT’.

Jongeren hebben het zwaar tijdens de coronacrisis. Ze kunnen niet meer normaal naar school, fysieke sociale ontmoetingen zijn beperkt tot een minimum, werk of bijbaantjes vallen weg en sporten kan slechts onder bepaalde voorwaarden. Landelijk blijkt dat veel jongeren hierdoor kampen met gevoelens van eenzaamheid en stress. Het gevoel van eigenwaarde neemt af: jongeren hebben het gevoel dat zij er niet meer toedoen.

De jongerenwerkers van KEaRN en ’t Stationnetje hebben zich het afgelopen jaar extra ingezet om het welzijn en welbevinden van jongeren in de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel te vergroten. Om dit nog beter te kunnen doen, hebben zij gebruik gemaakt van de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor het project ‘Perspectief voor de Jeugd met MDT’ . Deze aanvraag is gehonoreerd , waardoor zij in de periode tot juli 2021 in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel in totaal 200 jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 27 jaar een extra impuls kunnen geven als het gaat om het gezamenlijk ontdekken van hun eigen talenten en krachten. Gedurende acht tot tien weken gaan jongeren, zowel individueel als in groepsverband, aan de slag met hun doelen:  zij gaan hierbij een commitment aan met zichzelf. Met ondersteuning van professionals wordt er weer perspectief geboden aan de jongeren en gaan zij weer zien en voelen dat zij ertoe doen.

Het project biedt jongeren de mogelijkheid elkaar coronaproof te ontmoeten en kansen voor zelf- en talentontwikkeling aan te grijpen. Ze krijgen de middelen en know-how aangereikt om zelf aan de slag te gaan met hun ontwikkeling. Zo kunnen ze zelf ervaren wat ze allemaal kunnen en ontdekken waar ze naartoe willen. Daarnaast is het project erop gericht de eigenwaarde en het sociale netwerk van de jongeren (bestaande uit zowel mede-jongeren als professionals) dusdanig te vergroten dat zij ook anderen kunnen ondersteunen bij hun ontwikkeling.

Jongeren van 14 tot en met 27 jaar die aan de slag willen met het vergroten van hun zelfvertrouwen, communicatie-skills, talentontwikkeling en/of zelfontwikkeling kunnen zich aanmelden bij ’t Stationnetje van KEaRN. Dit kan door te bellen of te appen naar 06 – 15148554 of contact op te nemen via www.stationnetje.com of de social media-kanalen van ‘t Stationnetje. Er is ruimte voor in totaal 200 jongeren uit Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel.