Pop-up restaurant ’t Stationnetje

Met 27 jongeren binnen een week een echt pop-up restaurant laten draaien, vergt een behoorlijk inspanning en passie voor koken en bedienen. Het lijkt onmogelijk, maar het lukte jeugd uit Friesland dit voor elkaar te krijgen bij pop-up restaurant ‘t Stationnetje in Eastermar. Met workshops in bedienen en koken diende groepsaccommodatie Kleastermar tijdens de voorjaarsvakantie vier dagen als onderkomen. Deze hospitality week van ’t Stationnetje van KEaRN stond geheel in het teken stond van gezond eten, talentontwikkeling & sociaal contact.

Gedurende twee dagen van de week volgden de jongeren twee verschillende workshops per dag. Dit was onderverdeeld in de thema’s bediening, amuse & hoofdgerecht, voorgerecht en nagerecht. Na deze twee dagen vol training konden ze kiezen wat ze graag wouden doen tijdens het grote diner op donderdag.

In een korte tijd heeft deze groep dus alles geleerd; van de amuse tot het nagerecht en alle zorg die er bij de bediening omheen komt kijken. Een aantal snijtechnieken, het lopen met drie of zelfs vier borden en het mixen van zoute en zoete smaken is iets wat deze groep meeneemt aan kennis. Daarnaast zijn er ook vrienden gemaakt en hebben er (na bedtijd overigens) betekenisvolle gesprekken plaatsgevonden onder de jongeren zelf.

Op de laatste avond was het dan zover; maar liefst 56 gasten kwamen genieten van het vier-gangen diner. Dit was voor de vele gasten een aangename verrassing! Ze waren zeer te spreken over de kookkunsten van de jongeren maar ook zeker over de vriendelijke bediening.
Nadat onze eigen horeca-toppers een groot applaus hebben ontvangen, heeft iedereen even een praatje gemaakt met hun eigen en elkaars familie. Toen de gasten eenmaal naar huis waren sloten wij de avond af met muziek, spelletjes & snacks!

Ondanks dat er in het begin van de week hier en daar wat twijfels waren of ze dit avontuur wel aan durfden te gaan, heeft iedereen eruit gehaald wat erin zat! “Als er nog zoiets gehouden wordt, meld ik me zeker weer aan!” kregen de medewerkers en stagiaires van ’t Stationnetje te horen. Ook had voor velen de week wel wat langer mogen duren. We kunnen maar tot één conclusie komen: wat een immens geslaagde Pop-Up week was dit!

Met dank aan de studenten van de hotelschool en Acces catering die mee hebben geholpen de workshops en het diner mogelijk te maken.
Daarbij ook dank aan Kleastermar, de groepsaccommodatie waar alles heeft plaatsgevonden. Ten slotte dank aan collega’s Angelique, Danique, Marit en Janna voor het verwerkelijken van dit project!

De pop-up week smaakt naar meer dus houd onze socials in de gaten voor eventuele volgende edities & thema’s!