Uitreiking certificaten paardenkamp

Op vrijdag 21 juni ontvingen de jongeren die mee deden aan de tweede editie van het paardenkamp van ’t Stationnetje van KEaRN hun welverdiende MDT certificaat! Samen blikken we terug op een fantastisch kamp waarin grenzen zijn verlegd, vriendschappen zijn ontstaan en veel is geleerd over alles rondom paarden.


Het vierdaagse paardenkamp vond plaats in de meivakantie. Een groep van 14 jongeren nam deel aan verschillende workshops over paarden, welke ook deze keer werden verzorgd door ‘Paardencoaching Sonneborghe’. Daarnaast bestond het programma uit sportactiviteiten en helpen bij het verzorgen van de paarden in de omgeving. ’s Avonds sliepen de jongeren in tenten op camping ‘de Dobbe’ in Kollumerzwaag.


Tijdens de certificering werd de jongeren gevraagd wat hen het meeste was bijgebleven van het kamp. Het afsluitende paardrijden stond met stip bovenaan. Ook de yogales (waar een aantal deelnemers zelfs zo ontspannen van werd dat ze in slaap vielen) vonden de jongeren een leuke toevoeging én de nieuwe vriendschappen die zijn gesloten werden als erg waardevol ervaren. De landelijk erkende MDT-certificaten werden uitgereikt door jongerenwerkers Nienke en Ylsa van ’t Stationnetje.
Na het succes van de twee edities worden er alweer plannen gemaakt voor een volgend paardenkamp! Houd de socials van ’t Stationnetje en KEaRN in de gaten voor updates!