Volwassenenfonds sport en cultuur

Volwassen inwoners van Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel die rond het bestaansminimum leven, kunnen financiële hulp krijgen voor het beoefenen van sport en cultuur.

Beide gemeenten zijn aangehaakt bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Dit zorgt ervoor dat het lesgeld en eventueel materialen worden betaald.

Inwoners kunnen een aanvraag doen bij de buurtsportcoaches en medewerkers van Suska (Achtkarspelen) en KEaRN Welzijn. Zelf een aanvraag indienen kan niet. Voor de kinderen zijn de gemeenten aangesloten bij andere stichtingen.

Aanvraag indienen

Een aanvraag indienen kan dus alleen via een intermediair. Wel kunt u alvast het invulformulier downloaden. Vul deze in en neem het formulier mee naar de afspraak met de intermediair. Een aanvraag is geldig voor maximaal één jaar. U bent zelf verantwoordelijk voor het (opnieuw) indienen van een aanvraag. Er wordt niet met terugwerkende kracht vergoed.

Wat is het bedrag?

Het Volwassenenfonds bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van het lesgeld en eventueel de benodigdheden. Na goedkeuring van de aanvraag wordt de bijdrage rechtstreeks aan de sport- of cultuuraanbieder betaald. Is de aanvraag voor (sport)benodigdheden goedgekeurd? Dan ontvangt u een waardebon die kan worden ingeleverd bij een winkel in de buurt. De intermediair kan daar meer over vertellen.

Meer weten over de werkwijze van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur? Lees hier verder.

Contactgegevens van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur Friesland staan op de website van het Volwassenenfonds.

De beide gemeenten haakten woensdag officieel aan bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Van links naar rechts: directeur Anneke Adema van KEaRN Welzijn, wethouder Margreet Jonker van Achtkarspelen, wethouder Gelbrig Hoekstra van Tytsjerksteradiel en directeur Anne Jochum de Vries van Sport Fryslân. FOTO BINNE-LOUW KATSMA