Webinar (thuis) werken én mantelzorgtaken

Combineert u (thuis)werken met mantelzorgtaken? Grote kans dat door de uitbraak van COVID-19 de druk op u (extra) hoog is geworden. De beperkende maatregelen roepen nieuwe vragen op in het (ver-)delen van zorg en de balans tussen privé en werk.

Sociaal Collectief organiseert in samenwerking met MantelzorgNL op dinsdag 6 juli een webinar. Hierin komen deze balans- vragen aan de orde komen, zoals het bespreekbaar maken van de mantelzorg- situatie en het voorkomen dat het allemaal te veel wordt.

?KEaRN Steunpunt Mantelzorg biedt u als mantelzorger dit webinar gratis aan!

Inhoud
In het webinar wordt ingegaan op het combineren van (thuis)werken met mantelzorgtaken, gezien vanuit de positie van de mantelzorger. De nadruk ligt op praktische tips waar u direct mee aan de slag kunt. Bijvoorbeeld over hoe en met wie u de zorg kunt delen, bij welke loketten u kunt aankloppen voor (extra) hulp en welke domotica en handige apps u kunnen helpen om de (mantelzorg)taken beter te organiseren.
Trainer Daphne Zumbrink neemt u mee aan de hand van informatie, filmpjes en een stroomschema dat MantelzorgNL speciaal voor de werkende mantelzorgers heeft ontwikkeld. Zij schetst een tal van situaties, van lichte mantelzorg tot aan mantelzorg in de laatste levensfase.
Kortom: U ontvangt informatie, tips en handvatten over hoe om te gaan met de veranderende situatie en het verlichten van de mantelzorgtaken.

Datum: Dinsdag 6 juli 2021
Tijd: 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur
Locatie: Online via Teams
Aanmelden: Vóór woensdag 30 juni via mantelzorg@kearn.nl
U ontvangt een link voor teams na 1 juli

Informatie: Bel of mail met coördinator Steunpunt Mantelzorg Lysbeth Nicolai 06-11 23 38 15

Kosten: het webinar wordt u kosteloos aangeboden door KEaRN Steunpunt Mantelzorg
Trainer: Daphne Zumbrink, trainer en adviseur bij MantelzorgNL