Amargi: vrij van geldzorgen

Ook tijdens de coronacrisis staat Amargi klaar voor mensen die ondersteuning nodig hebben bij hun financiën. Voorkomen is beter dan genezen, zeker als het gaat om armoede en schulden.

Amargi wil huishoudens met geldzorgen en betalingsachterstanden vroegtijdig opsporen om zo op tijd ondersteuning te kunnen bieden. U kunt zichzelf aanmelden, maar ook een ondersteunende (professionele) organisatie kan dit doen. Na de aanmelding maakt een professional van KEaRN samen met u digitaal of telefonisch een geldplan. Hierbij wordt gecheckt of alle inkomensondersteunende regelingen en voorzieningen worden benut en of er bespaard kan worden op uitgaven. U blijft zelf bepalen waaraan u uw geld uitgeeft. Meer info vindt u HIER.
Aanmelden kan via achtkarspelen@amargi.nl of t-diel@amargi.nl

Het project Amargi

Afgelopen drie jaar heeft de coöperatie Goede Gieren onder de naam Amargi Vroege Hulp bij Geldzorgen georganiseerd. Per 31 juli 2020 is het project afgerond. KEaRN gaat echter door met de werkwijze onder de naam Amargi. Op die manier blijven wij ons inzetten voor vroege hulp bij geldzorgen. In Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel zijn er sinds de start van Amarig 93 meldingen opgepakt.

Amargi is mogelijk gemaakt door het Ministerie van SZW, het Kansenfonds van de Provincie Friesland, het Kansfonds en Aegon.