ANWB AutoMaatje ook in de zomer

Welzijnsorganisatie KEaRN biedt sinds november 2020 ANWB AutoMaatje aan in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel.
Voor Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel is ANWB AutoMaatje een nieuwe aanpak waarbij vrijwilligers met hun eigen auto minder mobiele buurtgenoten terugbrengen in de maatschappij. Ook in de zomer kunt u gebruik maken van ANWB AutoMaatje Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel!

Bij ANWB AutoMaatje vervoeren plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. 🚗Door ANWB AutoMaatje toe te voegen aan het bestaande plaatselijke vervoersnetwerk kunnen ook de minder mobiele mensen weer deel uit gaan maken van het sociale en maatschappelijke leven. Dit kan zijn naar de kapper, de huisarts, het ziekenhuis, maar ook weer lekker op de koffie bij een vriendin.

Hoe werkt het?
Wie gebruik wil maken van ANWB AutoMaatje, belt uiterlijk twee werkdagen van tevoren met ANWB AutoMaatje: 06 – 23793788. Dit nummer is bereikbaar op maandag en woensdag. De matchmaker koppelt de deelnemer aan een van de beschikbare vrijwilligers bij hen in de buurt en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers. Hiervoor wordt 30 cent per kilometer gerekend.

LET OP: ANWB AutoMaatje rijdt niet in Burgum, inwoners kunnen voor ritten in Burgum contact opnemen met BurgumMobyl via 06 – 18051804.
Ook rijdt ANWB AutoMaatje niet in het gebied van Mobiel Vervoer Trynwâlden, inwoners kunnen voor een rit vanuit de Trynwâlden en Hurdegaryp contact opnemen met MVT via 06 – 58873641.


Vrijwillige chauffeur of matchmaker worden?
Inwoners uit Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel die graag chauffeur of matchmaker willen worden bij ANWB AutoMaatje, kunnen contact opnemen met KEaRN via ons algemene telefoonnummer 0511 – 465200 (werkdagen tussen 09.30 en 12.00 uur) of mail naar automaatje@kearn.nl