Beweegtasjes groot succes

“Hoe kunnen we bewegen in coronatijd?” Dat vroegen de beweegcoaches ouderen van High Five Tytsjerksteradiel zich af. Na een inventarisatie ronde kwamen ze uit op het beweegtasje als tool om buiten op gepaste afstand (volgens de RIVM maatregelen) te bewegen. De beweegcoaches ouderen zijn Sjoerdje Kootstra van Berchhiem De Friese Wouden en Frouwina van Dekken van KEaRN Welzijn. De Friese Wouden en KEaRN Welzijn zijn de samenwerkende partijen van High Five Tytsjerksteradiel.

Bij een appartementencomplex zijn ongeveer 40 beweegtasjes rondgebracht met daarin o.a. thuisoefeningen, elastiek, balletje, bidon, pen ‘watbeweegtje’ en een boekje met creatieve ideeën om thuis te doen. Tijdens het rondbrengen van de tasjes zijn ze in gesprek gegaan en is er geïnventariseerd wat er nodig is. Ook zijn er verbindingen gemaakt met bestaande beweegactiviteiten. Bewoners werden enthousiast gemaakt en uitgenodigd om te bewegen op het veldje aan de Talmasingel bij het appartementencomplex in Burgum.
En wat een succes: ondanks het weer was er een mooie opkomst. De buren van de dagbesteding kwamen ook even langs om hun bewegingsdans te showen.

Nu volgt de fase van aansluiten en onderzoeken wat de groep kan en daar het programma op afstemmen. Te denken valt aan vormen van valpreventie en voorlichting over (onder)voeding die verweven worden in de bijeenkomsten. Juist in deze tijd wordt het erg gewaardeerd dat ‘er iets gebeurt’ en dat er ‘beweging’ is: laagdrempelig in de buurt. De organiserende partijen zetten in op ontmoeting en veerkracht, zowel fysiek als mentaal!
Donderdag 11 juni en donderdag 18 juni zijn de volgende beweegmomenten!