Tankewol foar jim ynset!

Aukje Dillema uit Burgum wilde graag medewerkers uit de gehandicaptenzorg een hart onder de riem steken en hen bedanken voor het goede werk dat zij doen. Het viel haar op dat er aan deze groep zorgmedewerkers eigenlijk weinig aandacht werd besteed tijdens de coronacrisis. Aukje: “Er is voor medewerkers in de zorg heel veel aandacht in deze coronatijd. Ze doen allemaal echt ontzettend goed en mooi werk. Toch blijft de gehandicaptenzorg wat uit beeld. Daarom mijn idee om speciaal voor hen ook iets te organiseren!” Omdat ze zelf niet goed wist hoe ze dit moest aanpakken, zocht ze contact met KEaRN.

Op de foto initiatiefneemster Aukje Dillema

Wianka Bosch van KEaRN ging met het plan van Aukje aan de slag. Bij de provincie Fryslân deed zij een aanvraag voor een subsidie en deze werd gehonoreerd. Hierdoor konden er maar liefst 142 tasjes met inhoud worden uitgereikt aan de medewerkers van Talant in Burgum. De tasjes werden door drogisterij ’t Famke gevuld en versierd. Doordat ook ’t Famke korting gaf op de inhoud, werd het een heel leuk cadeau.

Op dinsdag 2 juni gingen Aukje en verschillende medewerkers van KEaRN op pad om de tasjes uit te delen bij de verschillende locaties van Talant in Burgum. Ook de medewerkers van de locatie aan de Markt werden verrast en waren ontroerd door het lieve gebaar. “Wy doche gewoan ús wurk, mar dit is wol hiel moai!”.

Op de foto van links naar rechts: Nadine en Mettje van Talant (locatie de Markt) en initiatiefneemster Aukje.
Op de foto van links naar rechts bewoners Hans, Hendrik en begeleidster Wietske (locatie Noardermar)