Feestelijke introductie De Bus

Op dinsdag 13 september vond in de tuin van Glinstra State de feestelijke introductie plaats van De Bus van KEaRN. Wethouder Caroline de Pee verrichte samen met een jongere de officiële openingshandeling. Ook bracht zij een bezoek aan de locatie van ’t Stationnetje in Glinstra State.

BURGUM – Hij is op z’n minst opvallend te noemen en dat is nou juist de bedoeling: De Bus. Met deze mobiele ontmoetingsplek kan het jongerenwerk van KEaRN daar zijn waar de jongeren zijn. Ramona Diks is één van de jongerenwerkers en vertelt: “Al in 2019 ontstond het idee om een mobiele ontmoetingsplek voor jongeren te ontwikkelen. We zijn heel blij dat we dit nu, mede dankzij een subsidie van het Iepen Mienskipsfonds, kunnen realiseren!”
De totstandkoming van De Bus is steeds in samenspraak en samenwerking met jongeren gebeurd. Diks: “Zij hebben niet alleen het ontwerp van de buitenkant gemaakt, maar ook aangegeven wat er zoal in De Bus aanwezig moet zijn. En niet onbelangrijk: waar we met De Bus naartoe moeten.”

De Bus wordt niet alleen gebruikt door het jongerenwerk van KEaRN. Ook medewerkers van ’t Stationnetje van KEaRN kun je met De Bus tegenkomen. Wethouder De Pee gaf tijdens de feestelijke introductie aan dat ze deze manier van ‘eropaf gaan’ heel belangrijk en van belang vindt. “Zo kun je ook die jongeren bereiken die misschien niet zelf de stap durven te nemen richting het jongerenwerk of ’t Stationnetje. Terwijl juist die jongeren het heel erg nodig kunnen hebben.”

Naast het reguliere jongerenwerk biedt KEaRN met ’t Stationnetje nu op 4 locaties (Hurdegaryp, Burgum, Surhuisterveen en Buitenpost) jongeren tussen de 14 en 30 jaar de kans om aan hun doelen te werken. Of het nu gaat om opleiding & werk, persoonlijke ontwikkeling of sport: het kan allemaal. Meer informatie over het jongerenwerk en ’t Stationnetje van KEaRN is te vinden op deze website.

De Bus is daar waar de jongeren zijn!