KEaRN krijgt €10.000 van het Oranje Fonds voor Berne Bag

KEaRN krijgt een bijdrage van € 10.000 van het Oranje Fonds voor de Berne Bag. De Berne Bag is door KEaRN ontwikkeld, speciaal voor kinderen uit Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel die tijdens deze coronatijd wel wat extra’s verdienen.

Door corona is alles anders, ook voor kinderen. Naar school gaan, (buiten) spelen, afspreken met vriendjes en vriendinnetjes of een bezoek brengen aan opa en oma: het is allemaal niet meer vanzelfsprekend. Om kinderen juist nu een hart onder de riem te steken, bedacht KEaRN de Berne Bag. In deze Bag zitten materialen om mee te spelen en te knutselen.

Initiatiefnemer van de Berne Bag is Alie Klompmaker, jongerenwerker bij KEaRN. “Er is een grote groep kinderen die het thuis niet ruim heeft. Juist die kinderen willen we met deze Berne Bag laten weten dat we aan ze denken. Een klein lichtpuntje in de coronatijd!”. In totaal werden er 1.000 tassen gevuld. “Het was een logistieke uitdaging. We wilden de spullen zoveel mogelijk lokaal inkopen om ook de lokale middenstand te steunen. Dat is met veel bellen en organiseren uiteindelijk gelukt. Collega’s hebben me hierbij gelukkig geholpen.” De garage van Alie diende als opslag, van waaruit de spullen uiteindelijk naar vier locaties zijn gebracht om te vullen en uit te delen aan de kinderen. “Natuurlijks moesten we bij alles wat we deden rekening houden met de RIVM maatregelen. Gelukkig konden we voor het vervoer ook de MOP (mobiele ontmoetingsplek) gebruiken.” De tassen zijn door vrijwilligers gevuld in Glinstra State (Burgum), ’t Stationnetje (Hurdegaryp), het Generatiehuis (Gerkesklooster-Stroobos), en Speelgoedbank Op Stelten, St Present en de gezamenlijke kerken (en inwoners) uit Buitenpost. Op 7 mei start het rondbrengen van de tassen.

De after movie: om iedereen te bedanken!

De bijdrage van het Oranje Fonds maakte het mogelijk om de 1.000 Berne Bags te vullen. Zij hechten, net als KEaRN, grote waarde aan het ‘samen doen’. Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Voor meer informatie over de Berne Bag van KEaRN kunt u contact opnemen met:
Alie Klompmaker
Jongerenwerker
Alie.klompmaker@kearn.nl of 06 11214764

Alie Klompmaker en Doetie van der Lijn
Inpakken in Buitenpost