KEaRN krijgt €24.000 van het Oranje Fonds voor project Cyber Beppe

KEaRN krijgt een bijdrage van € 24.000 van het Oranje Fonds voor het project Cyber Beppe. Cyber Beppe biedt digitale mogelijkheden aan ouderen om vanuit huis contact te maken met familie en vrienden: Ticht by hûs!

Steeds meer (voornamelijk) ouderen vereenzamen in een digitale, snelle werkelijkheid. Het netwerk van ouderen wordt steeds kleiner. Men is vaak minder mobiel, waardoor het aangaan en/of het onderhouden van contacten moeilijker is. Eenzaamheid ligt dan op de loer. Door de maatregelen rond de coronacrisis, zijn de gevolgen voor ouderen en eenzaamheid nog duidelijker zichtbaar en voelbaar geworden. Even samenkomen, een loopje naar de winkel, koffiedrinken tijdens de koffie ochtenden, op bezoek bij de kinderen en kleinkinderen: veel van deze zaken zijn niet meer mogelijk.

KEaRN biedt met Cyber Beppe de mogelijkheid om op een andere wijze contact te maken én te houden met familie en vrienden. Er wordt gewerkt met een beveiligde inbelverbinding, zonder moeilijke inlogcodes. Zo kunnen er op een veilige manier digitale ontmoetingen georganiseerd worden. KEaRN zet met dit project niet alleen in op het ‘digivaardiger’ maken van ouderen, maar nog meer op het gebruiken van de ‘digitale weg’ als een middel om (nieuwe) ontmoetingen te creëren en eenzaamheid aan te pakken. Projectleider Norma Klarenbeek: “Dankzij OkéPC hebben we de beschikking over een groot helder scherm met goed geluid, dat werkt echt heel prettig. Het videobellen heeft een positieve uitwerking op de mensen waar we al zijn geweest met Cyber Beppe.” Met Cyber Beppe hoopt KEaRN ouderen digitaal met elkaar te verbinden. Klarenbeek: “Het zou mooi zijn wanneer er een digitaal platform ontstaat, waar men elkaar makkelijk en snel kan bereiken.”

De bijdrage van het Oranje Fonds maakt het mogelijk om de komende twee jaar, met de inzet van vrijwilligers, via Cyber Beppe zoveel mogelijk ouderen in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel digitaal met elkaar te verbinden. Het Oranje Fonds hecht, net als KEaRN, grote waarde aan het ‘samen doen’. Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Meer weten over Cyber Beppe? Kijk dan op HIER.

Ook kunt u contact opnemen met
Norma Klarenbeek
(Norma.klarenbeek@kearn.nl of 06 – 55841440) of
Frouwina van Dekken
(Frouwina.van.dekken@kearn.nl  of 06 – 10287632) van KEaRN.