KEaRN steekt iedereen hart onder de riem

Locaties van zorginstanties, huisartsen, supermarkten, scholen en hulp-,  vervoers- en gemeentediensten in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel zijn dit weekend door medewerkers van KEaRN en jongeren van ’t Stationnetje met milieuvriendelijke krijtverf voorzien van harten. Dit om iedereen die daar werkt een hart onder de riem te steken (en natuurlijk rekening houdend met de voorschriften van het RIVM). 

Heeft u ze al gezien? De harten met #bedankt? Met deze HARTJES-actie wil KEaRN Welzijn iedereen die zich tijdens deze bizarre tijd inzet en doorwerkt een hart onder de riem steken. Of het nu gaat om de zorg, het onderwijs, supermarkten, gemeentereiniging of vervoer: deze mensen werken door voor alle inwoners van Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. “Natuurlijk werken deze mensen altijd hard, maar juist nu vinden we het belangrijk onze waardering te laten blijken en ze een hart onder de riem te steken,’ legt Theo van der Veen van KEaRN Welzijn uit. “Het was helaas onmogelijk om overal harten te plaatsen. Zo doen bijvoorbeeld (bus)chauffeurs ook hun werk, maar kunnen we niet op iedere bus een hart plaatsen. Dus ook al kunnen we niet overal fysiek een hart plaatsen, we willen echt iedereen een hart onder de riem steken!”

Wethouders Andries Bouwman (gemeente Tytsjerksteradiel) en Margreet Jonker (gemeente Achtkarspelen) lieten ook hun blijk van waardering zien, door bij locaties een hart te plaatsen. Wethouder Jonker: “De gemeente waardeert niet alleen deze actie, maar ook het feit dat KEaRN zich zo inzet om alle initiatieven te verzamelen en mensen met elkaar te verbinden.” Ook benadrukte ze nogmaals het belang van het in acht nemen van de voorschriften. “Bedankt dat je omziet naar een ander, maar ook bedankt dat je afstand houdt van elkaar!”

Met de HARTJES-actie wil KEaRN niet alleen deze harde werkers een hart onder de riem steken, maar ook de inwoners van Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Ook willen ze laten zien dat je met een klein gebaar al iets kunt betekenen voor een ander. Theo: “Natuurlijk verwachten we niet dat mensen net als wij harten gaan aanbrengen, maar een telefoontje naar iemand kan al heel veel doen. Ook het belang van rekening houden met een ander, bijvoorbeeld door niet te gaan hamsteren, willen we nogmaals benadrukken.” Dat mensen naar elkaar omzien, blijkt al uit de vele acties en initiatieven.  De komende weken probeert KEaRN het overzicht te bewaren in alle hartverwarmende initiatieven die worden opgezet. Soms groot en landelijk, soms klein en lokaal. Alles doet ertoe! De website www.kearn.nl/corona is het verzamelpunt voor alles wat er in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel gebeurt. “Iedereen kan wat voor een ander doen. Het begint al bij de buren. Wanneer je het iets groter aanpakt, dan willen we dit graag weten zodat we het op de website kunnen plaatsen.”

Als u wilt weten wat er bij u in de buurt georganiseerd wordt, dan kunt u een kijkje nemen op de website. Heeft u zelf een initiatief? Dan kun u deze aanmelden via info@kearn.nl . Natuurlijk kunt u met al uw vragen ook terecht bij de medewerkers van KEaRN door te bellen naar het algemene telefoonnummer: 0511–465200 (tussen 9.30 en 12.00 uur) of door rechtstreeks contact op te nemen. De medewerkers zijn tijdens hun reguliere werktijden bereikbaar. De contactinformatie vindt u op https://www.kearn.nl/welzijnswerk/teams