Kerstspecial van Cyber Beppe

Maandag 21 december was dankzij Cyber Beppe van KEaRN een speciale dag voor een aantal bewoners van Haersmahiem en Suyderhuys. Geheel in de stijl van ‘All you need is love’ werden zij verrast met een live videoverbinding met familie.

Vaak hadden zij deze familieleden al langere tijd niet gezien; soms door de afstand, soms vanwege de corona-beperkingen. Er werd onder andere contact gelegd met een kleindochter op Mallorca en een kleindochter in Amerika. Een andere bewoner werd verrast toen zoon en gezin in Denemarken plots op het scherm verschenen. En via Canada werd een broer na jaren weer gezien. Door te videobellen met een groot scherm met goed geluid konden ze elkaar weer even zien en spreken. De bewoners waren door de medewerkers niet op de hoogte gesteld van het gebeuren, waardoor het voor hen als een echte verrassing kwam. Er werd volop genoten van het moment om de dierbare(n) na lange tijd weer te spreken. Dit leverde vaak emotionele en prachtige momenten op.

Deze kerstspecial van Cyber Beppe is tot stand gekomen na contact tussen de welzijnsmedewerkers van beide locaties en de buurtwerkers van KEaRN. Cyber Beppe is een project van KEaRN Welzijn en Oké-PC en wordt financieel mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds. Via een groot televisiescherm met daaraan een laptop gekoppeld, is het voor ouderen makkelijker om een goed gesprek te hebben. Schermpjes op laptop, tablet of telefoon zijn voor ouderen vaak te klein, dan biedt Cyber Beppe uitkomst om digitaal in verbinding te zijn en te blijven.

Bent u of kent u iemand waarvoor dit een mooie manier zou zijn, neem dan telefonisch contact op met Norma Klarenbeek van KEaRN (06 – 55841440). Zij kan met u naar de mogelijkheden kijken om coronaproof bij u of uw familielid langs te komen met Cyber Beppe.
Op www.kearn.nl/projecten is meer informatie te vinden over dit project. Op de foto’s mevrouw Alma met welzijnsmedewerker José Drost (Suyderhuys) en de heer Stienstra (Haersmahiem) met op beeld zijn kleindochter op Mallorca

.#latenweverbondenblijven #deKEaRNvanWelzijn