Kom erbij… in Gytsjerk

KEaRN en wethouder Bouwman in actie tegen eenzaamheid
Van 1 tot 8 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. Om extra aandacht voor deze week te vragen en mensen te laten zien dat met een klein gebaar al veel mogelijk is, gaat KEaRN deze week de straat op met de ‘mokjes-actie’. Ook wethouder Andries Bouwman ging mee de straat op. ‘Het is goed om te zien hoe positief mensen reageren op de actie en ook daadwerkelijk zelf iets willen doen tegen eenzaamheid,’ zegt wethouder Andries Bouwman na afloop van de actie.
Op het winkelplein in Gytsjerk deelde de wethouder koffiemokken uit met de boodschap ‘Wie nodig jij uit voor een kopje koffie?’ en ging met inwoners het gesprek aan over eenzaamheid.

In de Week tegen Eenzaamheid staat ontmoeting en verbinding centraal. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen. Daarom geeft KEaRN deze week extra aandacht aan (bestaande) activiteiten waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Of het nu gaat om een mogelijkheid om samen ergens koffie te drinken, met elkaar te bewegen of elkaar online te ontmoeten: alles komt aan bod. Zo is er via social media extra aandacht voor de beweeg- en ontmoetingsgroepen Ook gaat KEaRN met de ‘mokjes-actie’ en ‘Ba(n)kje in de buurt’ de dorpen in om ook daar mensen te attenderen op de mogelijkheden om elkaar binnen hun eigen dorp te ontmoeten.

Foto’s: Binne-Louw Katsma