MDT-paardenkamp van ’t Stationnetje

In de week van 22 tot en met 26 oktober 2023 verbleven twaalf jongeren uit verschillende Friese gemeenten samen met projectmedewerkers Klaske Siersema en Ylsa de Vries op Camping Simmerwille in Kollumerzwaag. Daar stond tijdens een paardenkamp vijf dagen lang alles in het teken van paarden: van verzorging tot rijden en van (zelf)bewustzijn tot verbinding. Het paardenkamp werd in het kader van MDT georganiseerd door ’t Stationnetje van KEaRN

Tijdens diverse workshops leerden de deelnemers meer over paarden, bijvoorbeeld hoe ze verschillende paarden-signalen kunnen herkennen en hoe ze paarden moeten verzorgen. Deze workshops werden verzorgd door Alie Stenekes van Sonneborghe paardencoaching. Naast het kennismaken met de paarden en hun omgeving, stond het MDT-paardenkamp ook in het teken van kennismaken met elkaar. Het avondprogramma werd altijd door de jongeren georganiseerd, wat uiteindelijk resulteerde in onder andere een bonte avond en een heuse paarden-pubquiz! ’s Ochtends werd er actief gestart met verschillende sport- en spelactiviteiten, welke werden aangeboden door Brigitte en Lourens Burger van camping Simmerwille.

Tijdens MDT (maatschappelijke diensttijd) gaan jongeren aan de slag met talentonwikkeling, sociale verbinding en iets teruggeven aan de samenleving. Om een steentje bij te dragen hebben de jongeren geholpen bij het verzorgen van de paarden en hun omgeving, maar hebben ze ook verschillende klusjes gedaan op de camping. Stagiaire Albert-Jan over het kamp: “Ik was altijd erg bang voor paarden, maar door de verschillende workshops bij MDT-paardenkamp het ik geleerd dat ik niet bang hoef te zijn en voel ik me een stuk veiliger en op mijn gemak bij paarden”.

Meer weten over de mogelijkheden van MDT bij ’t Stationnetje? Neem dan contact met ons op via stationnetje@kearn.nl