Nieuw spoor bij ’t Stationnetje

Het stationsgebouw in Hurdegaryp is in 2019 omgetoverd tot een plek waar jongeren (14 – 30 jaar) uit Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen zichzelf kunnen ontwikkelen en aan hun doel kunnen werken: ’t Stationnetje! Een plek waar jongeren zelf mogen leren en ondernemen, weer een stap richting school of werk maken of werken aan hun persoonlijke ontwikkeling.
Er is ruimte om creativiteit tot leven te laten komen en eigen ideeën uit te voeren. Belangrijk hierbij is dat jongeren zelf hun idee of project vormgeven en hier ook zelf verantwoordelijk voor zijn en blijven.
De doelen waaraan gewerkt wordt, sluiten aan bij de verschillende sporen binnen ’t Stationnetje:
Spoor 1: op weg naar werk
Spoor 2: op weg naar school
Spoor 3: op weg naar persoonlijke ontwikkeling
Vanaf 2020 is er aan ’t Stationnetje een nieuw spoor toegevoegd:
Spoor 4: op weg naar een gezonde leefstijl.

Spoor 4
Binnen spoor 4 biedt ’t Stationnetje wekelijks een andere sportactiviteit aan om de ‘Mens Sana in corpore sano’ (een gezonde geest in een gezond lichaam) te stimuleren en om de jongeren kennis te laten maken met verschillende sporten. Zo kunnen zij ontdekken wat zij leuk vinden. Aansluitend wordt door een sportkundige leefstijl coaching aangeboden op ’t Stationnetje.
Lijkt het je leuk om deel te nemen aan Spoor 4 of één van de andere sporen, kom dan een keer langs bij het stationsgebouw in Hurdegaryp of neem contact op via de mail of telefoon. Meer info vind je ook op onze website (Stationnetje.com) en insta: @hetstationnetje

Contactgegevens:
Niels Pijper: Niels.Pijper@kearn.nl 06-81010157
Marten van der Wal: Marten.vanderwal@kearn.nl 06-15148554
Alie Klompmaker: Alie.klompmaker@kearn.nl 06-11214764