Nieuws van ’t Stationnetje

’t Stationnetje in lockdown?
Nee! Want in ’t Stationnetje blijven de doelen van jongeren centraal staan, ook tijdens de lockdown. Jongeren blijven welkom om aan eigen doelen te werken en andere jongeren te ontmoeten en te leren kennen. Zo leer je van elkaar en help je elkaar verder! Hieronder staan een aantal dingen die ’t Stationnetje gaat doen de komende weken:
– We gaan allerlei (online) activiteiten organiseren, check de lockdownkalender op onze site
– ’t Stationnetje is iedere dag geopend, aanmelden is verplicht
– We gaan op maandag, woensdag en vrijdag samen eten – dit om de eenzaamheid tegen te gaan
– #winterteam gaat samen met jongeren activiteiten organiseren om de lockdown te “overleven”
– We houden ons aan alle maatregelen en zorgen ervoor dat alle activiteiten volledig corona-proof plaatsvinden 🙂

Voor meer info check de socials van ’t Stationnetje of klik HIER!

Vanaf de kerstvakantie is het #Winterteam van ’t Stationnetje gestart met het organiseren van activiteiten voor jongeren in Tytsjersksteradiel en Achtkarspelen. Vanuit het Rijk zijn er extra middelen beschikbaar gesteld om meer voor jongeren te kunnen doen tijdens de lockdown, samen met de beide gemeenten heeft ’t Stationnetje deze middelen aangevraagd.

Om verveling tegen te gaan tijdens de strenge lockdown organiseert het #Winterteam samen met jongeren en jongerenwerkers (sportieve) activiteiten in Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen. Samen bezig zijn om de verveling te vergeten en te focussen op wat er wél kan. Zoals een pot voetbal, een wandelroute, tennissen of bubbelvoetballen. Hiermee bereiken we vooral de kwetsbare groep jongeren, die anders niet meer weten wat ze nog kunnen doen en steken hen een hart onder de riem met een leuke dag. Het team is te vinden in alle 28 dorpen om in gesprek te gaan met jongeren over hun wensen en laten die waar dat mogelijk is uitkomen. Daarmee wordt aan het succesvolle #Simmerteam, dat in juli en augustus de straat op gegaan is, een krachtig vervolg gegeven.
Heb je een leuk idee? App, bel of DM ons!

Sinds 2 november heeft ’t Stationnetje van KEaRN een pop-up locatie in het Nordwin College in Buitenpost. Op maandag 23 november vond in kleine kring de officiële opening plaats, waarbij o.a. wethouder Margreet Jonker aanwezig was!

Het is een plek voor jongeren tussen de 14 en 27 jaar, woonachtig in Tytsjerksteradiel of Achtkarspelen. Deze kunnen bij ’t Stationnetje terecht als zij aan een doel willen werken, in de breedste zin van het woord. Wil je weer naar school, maar weet je niet welke opleiding bij je past? Wil je weer aan het werk, maar heb je moeite met solliciteren? Of wil je misschien een eigen bedrijf starten, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Wil je sociale contacten opdoen of aan een talent werken? Met al deze en nog meer doelen kunnen jongeren terecht bij ’t Stationnetje in Hurdegaryp en nu dus ook in Buitenpost.

Waarom Buitenpost? We willen nog meer jongeren de kans geven om op een laagdrempelige wijze mee te doen aan talentontwikkeling gericht op werk, onderwijs, persoonlijke ontwikkeling of gezondheid! Ben je nieuwsgierig? Je bent van harte welkom! ’t Stationnetje in Buitenpost (Nordwin College aan de Professor Wassenberghstraat 3 in Buitenpost) zal na de kerstvakantie weer geopend zijn op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.