Op straat met de ‘mokjes-actie’

KEaRN en wethouders Jonker en Bouwman in actie tegen eenzaamheid

Van 1 tot 8 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. Om extra aandacht voor deze week te vragen en mensen te laten zien dat met een klein gebaar al veel mogelijk is, is welzijnsorganisatie KEaRN deze week in verschillende dorpen te vinden met de ‘mokjes-actie’. Wethouders Andries Bouwman en Margreet Jonker gingen mee de straat op. ‘Juist in deze tijd, waar veel meer mensen thuis zijn en minder mensen ontmoeten, is het belangrijk om extra aandacht te hebben voor eenzaamheid,’ zegt wethouder Margreet Jonker. In het centrum van Buitenpost ging de wethouder het gesprek aan met inwoners en deelde ze koffiemokken uit met de boodschap ‘Wie nodig jij uit voor een kopje koffie?’.
Wethouder Andries Bouwman was afgelopen maandag te vinden bij de ‘mokjes-actie’ in Gytsjerk. ‘Het is goed om te zien hoe positief mensen reageren op de actie en ook daadwerkelijk zelf iets willen doen tegen eenzaamheid,’ zegt wethouder Andries Bouwman na afloop van de actie.

In de Week tegen Eenzaamheid staat ontmoeting en verbinding centraal. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen. Daarom geeft KEaRN deze week extra aandacht aan (bestaande) activiteiten waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Of het nu gaat om een mogelijkheid om samen ergens koffie te drinken, met elkaar te bewegen of elkaar online te ontmoeten: alles komt aan bod. Zo is er via social media extra aandacht voor de beweeg- en ontmoetingsgroepen Ook gaat KEaRN met de ‘mokjes-actie’ en ‘Ba(n)kje in de buurt’ de dorpen in om ook daar mensen te attenderen op de mogelijkheden om elkaar binnen hun eigen dorp te ontmoeten.
#weektegeneenzaamheid

week tegen eenzaamheid kearn gytsjerk