Opening Formulierenloket en IDO

Dinsdagmiddag 24 januari 2023 was het feest in dbieb Burgum. Toen opende wethouder Caroline de Pee het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Een landelijk initiatief, dat nu ook in dbieb Burgum invulling krijgt. Het Formulierenloket is één van de onderdelen van het IDO. Hier staan vrijwilligers van KEaRN voor u klaar om u te helpen bij het (digitaal) invullen van formulieren.

Met de opening van een Informatiepunt Digitale Overheid in dbieb is er voor iedereen hulp en advies bij overheidszaken. Met een direct antwoord of een doorverwijzing naar de juiste organisatie. Wethouder Caroline de Pee verzorgde op 24 januari de feestelijke opening. Het informatiepunt voorziet in een groeiende behoefte. Zo verzorgen vrijwilligers van KEaRN op dinsdagmiddag het Formulierenloket in dbieb. Caroline de Pee: ”Waar voor de één het invullen van een (digitaal) formulier een fluitje van een cent is, is dat voor een ander een hele klus. En tegenwoordig moeten er nogal wat formulieren worden ingevuld! Daarom ben ik blij met dit initiatief van de bibliotheek en KEaRN om een formulierenloket te beginnen, waar men op een laagdrempelige manier wordt geholpen bij het invullen ervan! Zo kunnen inwoners, met een beetje hulp van vrijwilligers, zelfstandig hun zaken (blijven) regelen.”


Bij het Informatiepunt Digitale Overheid kunnen inwoners van gemeente Tytsjerksteradiel terecht met vragen over allerlei overheidszaken, zoals het aanvragen van toeslagen en uitkeringen, regelen van zorg, een rijbewijs aanvragen of werk zoeken. Voor eenvoudige vragen en doorverwijzen naar specialisten, kan men iedere middag terecht bij de medewerkers van dbieb.

Het Formulierenloket is iedere dinsdag geopend van 15.30 tot 17.30 uur. Het IDO is iedere middag geopend vanaf 13.00 uur. Beide zijn te vinden in dbieb in Burgum aan de Schoolstraat.

V.l.n.r.: Caroline de Pee (wethouder), Hans van der Veen (directeur dbieb), Anneke Adema (KEaRN) en vrijwilligers van het Formulierenloket Gerrit en Sylvia.