Subsidie voor ideeën jongeren

Jongeren met toffe ideeën? Zij kunnen subsidie krijgen om deze zelf uit te voeren!

Ben of ken jij een groep jongeren tussen de 18 en 30 jaar met TOFFE ideeën om de wereld een beetje mooier te maken? Bij Nederlands Jeugdinstituut kun je subsidie krijgen om die ideeën zelf werkelijkheid te maken!

Juist in deze tijd is naar elkaar omkijken en iets goeds doen voor een ander extra belangrijk. En met een Solidariteitsproject kan dat! Vele jongeren deden het al, bijvoorbeeld met het organiseren van digilessen voor ouderen, het opknappen van woningen voor nieuwkomers, gezonde afhaalmaaltijden koken voor studenten en het aan de slag gaan met de klimaatproblematiek.

Wat levert het je op?
Met de subsidie voor een Solidariteitsproject krijg je als groep jongeren een vast bedrag per maand om jullie zelf bedachte project uit te voeren. Wanneer je dit doet en hoeveel tijd je hieraan besteedt? Dat mag je als groep zelf bepalen. Zo kun je als groep je eigen vrijwilligerswerk helemaal zelf vormgeven en doen wat jij echt belangrijk vindt. Bovendien werk je aan allerlei skills, zoals projectmanagement, planning en promotie van een project. Een superleuke en leerzame ervaring waarmee je ook nog iets goeds doet voor een ander. Win-win!

Wil je meer weten?
Kom dan naar de online informatiebijeenkomst op maandagavond 6 september (van 20.00 tot 21.30 uur). Dan krijg je meer te horen over #Solidariteitsprojecten en kan er met je meegedacht worden over je projectidee.

Meld je aan via een mailtje naar Irja de Heij, Programma-adviseur Nationaal Agentschap Erasmus+ Jeugd en European Solidarity Corps: i.deheij@nji.nl

Wil je vast meer weten? Kijk dan HIER voor wat beknopte informatie!

‼️Nog even goed om te weten!

Er wordt gewerkt met vaste deadlines: per jaar zijn er drie momenten om een aanvraag in te dienen. De eerstvolgende deadline is 5 oktober en dat is voor projecten die starten na 1 januari 2022.