Subsidies voor ’t Stationnetje

’t Stationnetje van KEaRN gaat als een trein dankzij subsidie MDT

BURGUM – Vanuit het landelijk programma Maatschappelijke Diensttijd (MDT) heeft ’t Stationnetje van KEaRN een 3-jarige subsidie ontvangen voor MDT ’t Stationnetje gaat naar school! en een 2-jarige subsidie voor MDT ‘t Stationnetje. De subsidie bedraagt in totaal iets meer dan 1,4 miljoen euro en geeft 1.100 jongeren in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel de kans om hun talent te ontwikkelen én een bijdrage te leveren aan de maatschappij.

MDT ’t Stationnetje gaat naar school!
Het project MDT ’t Stationnetje gaat naar school! richt zich de komende drie jaar op 600 leerlingen uit Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Dit project vindt plaats in samenwerking met de vijf scholen voor voortgezet onderwijs in beide gemeenten. Dat betekent dat de 80 uren die een deelnemer binnen een half jaar gaat inzetten voor talentontwikkeling, sociale ontmoeting en het leveren van een maatschappelijke bijdrage zowel in eigen tijd als ook onder schooltijd plaats kunnen vinden.

MDT ‘t Stationnetje
Bij het project MDT ’t Stationnetje vind de inzet van deze uren plaats in eigen tijd. Met dit project wil ‘t Stationnetje de komende twee jaar 520 jongeren van 14 tot en met 27 jaar bereiken. Dat doen ze vanuit de huidige locaties van ’t Stationnetje in Hurdegaryp en Buitenpost, maar binnenkort ook vanuit Burgum en Surhuisterveen. Melanie Berends, projectleider van ’t Stationnetje: “We gaan met MDT ’t Stationnetje zelfs de gemeentegrenzen over. We zijn druk bezig met het realiseren van een locatie in Zwaagwesteinde in samenwerking met ‘t Bolwerk. Op die manier kunnen ook jongeren uit Dantumadiel en een deel van Noardeast-Fryslân deelnemen aan het project.”

Kansen voor jongeren
Beide projecten bieden jongeren de mogelijkheid elkaar in een leuke en inspirerende omgeving coronaproof te ontmoeten en kansen voor zelf- en talentontwikkeling aan te grijpen. Ze krijgen de middelen en know-how aangereikt om zelf aan de slag te gaan met hun ontwikkeling en daarnaast ook een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Ook krijgen de deelnemers bij voltooien van het traject een vergoeding van €150 (MDT school) of €175 (MDT).

Jongeren van 14 tot en met 27 jaar die aan de slag willen binnen het MDT project, kunnen zich aanmelden bij ’t Stationnetje van KEaRN. Dit kan door te bellen of te appen naar 06 – 15148554 (Marten) of door contact op te nemen via www.stationnetje.com
MDT ’t Stationnetje gaat naar school! en MDT ’t Stationnetje worden financieel mogelijk gemaakt door het MDT programma van ZonMW.

’t Stationnetje in Buitenpost (It Koartling)
’t Stationnetje in Hurdegaryp