’t Stationnetje nu ook in Buitenpost!

Vanaf 2 november heeft ’t Stationnetje van KEaRN een pop-up locatie in het Nordwin College in Buitenpost. Op maandag 23 november vond in kleine kring de officiële opening plaats, waarbij ook wethouder Margreet Jonker, afgevaardigden van het Nordwin College en KEaRN en natuurlijk medewerkers van ‘t Stationnetje aanwezig waren.

’t Stationnetje van KEaRN is sinds januari 2019 al te vinden in het oude stationsgebouw in Hurdegaryp. Het is een plek voor jongeren tussen de 14 en 30 jaar, woonachtig in Tytsjerksteradiel of Achtkarspelen. Deze kunnen bij ’t Stationnetje terecht als zij aan een doel willen werken, in de breedste zin van het woord. Wil je weer naar school, maar weet je niet welke opleiding bij je past? Wil je weer aan het werk, maar heb je moeite met solliciteren? Of wil je misschien een eigen bedrijf starten, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Wil je sociale contacten opdoen of aan een talent werken? Met al deze en nog meer doelen kunnen jongeren terecht bij ’t Stationnetje in Hurdegaryp en nu dus ook in Buitenpost.

Ondanks de corona perikelen is ervoor gekozen om ook in Buitenpost dichtbij de jongeren te starten. Met de nodige voorzorgsmaatregelen zal ook dit een activerende plek voor jongeren zijn. Op dit moment werken al bijna 100 jongeren uit de beide gemeenten aan hun persoonlijke doelen bij ’t Stationnetje.

Waarom Buitenpost?
“De deelnemers van ’t Stationnetje komen uit beide gemeenten. Het aantal deelnemers groeit en de locatie in Hurdegaryp kan op dit moment in verband met de corona maatregelen maximaal 10 deelnemers ontvangen.” vertelt Melanie Berends, projectleider van ’t Stationnetje. “Een tweede locatie was dus meer dan welkom en geeft nog meer jongeren de kans om op een laagdrempelige wijze mee te doen aan talentontwikkeling gericht op werk, onderwijs, persoonlijke ontwikkeling of gezondheid!”

Het team van ’t Stationnetje is zeer gemotiveerd om met jongeren, stagiaires en de sociaal beheerders er ook in Buitenpost een succes van te maken. Iedereen die nieuwsgierig is naar de mogelijkheden bij ’t Stationnetje, is van harte welkom in de pop-up locatie bij het Nordwin College. Vanuit het Nordwin College was Marco van Veen, teamleider MBO en onderbouw VMBO, bij het startmoment aanwezizg: “We zijn heel blij met ’t Stationnetje! Het is een zeer toegankelijke plek waar met een open blik naar de behoeften van jongeren wordt gekeken.”

’t Stationnetje in Buitenpost (Nordwin College aan de Professor Wassenberghstraat 3 in Buitenpost) zal de komende tijd geopend zijn van maandag tot donderdag van 09.00 tot 17.00 uur.
’t Stationnetje is onderdeel van KEaRN, dit project wordt mogelijk gemaakt door het Oranjefonds, SNN Leader en Stichting De Friesland.
Meer informatie over ’t Stationnetje is ook te vinden op www.stationnetje.com

Hidde Harthold is de projectmedewerker van ’t Stationnetje in Buitenpost
Op de foto staand v.l.n.r.: Anneke Adema (directeur bestuurder KEaRN), Marco van Veen (Nordwin College), Melanie Berends (projectleider ’t Stationnetje), Margreet Jonker (wethouder gemeente Achtkarspelen) en Hidde Hartholt (projectmedewerker ’t Stationnetje)
Zittend: Danique Voorthuijzen (projectmedewerker ’t Stationnetje) en Andrea Meijer (Nordwin College).