Vrijwilligers gezocht!

We bevinden ons allemaal nog steeds in een bijzondere periode. Vooral de kwetsbare groep inwoners (met name ouderen) ervaart de gevolgen van de maatregelen die verspreiding van het coronavirus moeten voorkomen. De zorgvraag wordt vaak wel opgepakt door de thuiszorg. Maar wat gebeurt er met de praktische en emotionele zaken? Is er bijvoorbeeld behoefte aan hulp bij het doen van boodschappen of het uitlaten van de hond? Of bestaat er behoefte aan een praatje?

Om dit in beeld te krijgen, heeft KEaRN (naast de Duimpjesactie in de dorpen) in samenwerking met de medewerkers van De Friese Wouden een vragenlijst verspreid onder de ouderen die zij vanuit de thuiszorg bezoeken. De ingevulde vragenlijsten lieten zien dat er met name behoefte is aan contact. Dit kan zowel telefonisch als ook fysiek contact zijn. Even een praatje of een kop koffie drinken, je verhaal kwijt kunnen en een luisterend oor vinden. Ook is er een behoefte aan hulp bij het doen van boodschappen, het uitlaten van huisdieren en klein tuinonderhoud.

Om in deze behoeften te kunnen voorzien, is KEaRN op zoek naar vrijwilligers die dit willen oppakken. Natuurlijk bij alles rekening houdend met de maatregelen zoals die op dit moment nog gelden.
Dus heeft u een paar uur per week over en lijkt het u leuk om in contact te komen met (een) oudere(n)? Door even langs te gaan of even te bellen. Of vindt u het een kleine moeite om bij het doen van uw boodschappen ook die van een dorpsbewoner te doen? Laat het weten! De medewerkers van KEaRN brengen u dan met elkaar in contact.

U kunt bellen met KEaRN Welzijn via 0511 – 465200. Maandag tot en met vrijdag tussen 9.30 – 12.00 uur staan er medewerkers voor u klaar. Mailen kan altijd naar theo.vanderveen@kearn.nl

Samen staan we sterk! Namens de ouderen van Achtkarspelen en Tytsjerksterdiel: bedankt!