Week tegen eenzaamheid

Een tegen eenzaamheid: kom erbij!

Van 1 tot 8 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. In de Week tegen Eenzaamheid staat ontmoeting en verbinding centraal. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen. Daarom geeft KEaRN deze week extra aandacht aan (bestaande) activiteiten waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Of het nu gaat om een mogelijkheid om samen ergens koffie te drinken, met elkaar te bewegen of elkaar online te ontmoeten: alles komt aan bod en…kom erbij!

Op de Facebook-pagina’s en de website van KEaRN worden iedere dag bestaande lokale activiteiten uitgelicht. Daarnaast gaan de medewerkers van KEaRN in zowel Achtkarspelen als Tytsjerksteradiel de straat op met een ‘mokjes-actie’. Wie nodigt u uit voor een kopje koffie? Tevens zullen we een aantal dorpen aandoen met het project ‘Ba(n)kje in de buurt’.
Op 5 oktober is er vanaf 19.30 uur in Glinstra State de voorstelling ‘Diele fan Covid-19/Delen van Covid-19’ van collectief SWA. Dit is een Beleef, Beweeg en Leef muziekvoorstelling over nabijheid en afstand, beweging en verstilling, liefde en angst, waarbij gebruik wordt gemaakt van woord, dans en muziek. Aanmelden voor de voorstelling kan via doetie.vanderlijn@kearn.nl

Op 8 en 9 oktober organiseert Talant in samenwerking met KEaRN ‘Lanterfanten: een kunstroute in Burgum’. Doel: verbinding en elkaar ontmoeten. De cliënten van Talant willen graag de mooie dingen die zij maken (schilderijen, haak- en breiwerk etc.) delen met de mensen om hen heen. Zij nodigden creatieve bewoners uit om hetzelfde te doen!
Bij alles wat KEaRN organiseert, houden wij rekening met de maatregelen van het RIVM om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Meer weten over de Week tegen Eenzaamheid en de acties van KEaRN? Kijk op www.kearn.nl of onze Facebook-pagina’s (kearnwelzijntdiel, kearnwelzijn8k en kearnjongerenwerk)