#Winterteam van ‘t Stationnetje helpt jongeren de winter door

Deze winter is #winterteam #winterteam van ’t Stationnetje van KEaRN er voor de jongeren uit Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. #winterteam biedt hen de mogelijkheid om, juist tijdens de lockdown, in contact te blijven, zichzelf te ontwikkelen en talenten te ontdekken.

Door de nieuwe maatregelen rondom de coronacrisis zijn de dagelijkse activiteiten voor jongeren anders dan normaal. Denk hierbij aan onderwijs, sport, sociale ontmoetingen en de mogelijkheid om te werken. Er bestaat groeiende zorg over de mate waarin de beperkende coronamaatregelen effect hebben op hun fysieke en psychische gezondheid. Ook slaat de verveling toe, met soms overlast tot gevolg. De VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) stelt daarom, net als in de zomer, onder de noemer Jeugd aan Zet, geld beschikbaar om (online) participatie en ontmoeting voor jongeren te stimuleren en biedt hen de kans om hun talenten te ontwikkelen.

#winterteam
Via online activiteiten of individuele ondersteuning in ’t Stationnetje in Hurdegaryp en Buitenpost biedt #winterteam jongeren de kans om (met elkaar in contact) te blijven. Net als #simmerteam zal ook #winterteam samen met jongeren kansen verkennen voor (online) activiteiten, ondersteuning en ontmoeting. Dit doet het #winterteam door online en in de dorpen jongeren op te zoeken.

‘t Stationnetje
De locaties van ’t Stationnetje in Hurdegaryp en Buitenpost zijn op afspraak open voor activiteit en ondersteuning, rekening houdend met de coronamaatregelen. Zo is ’t Stationnetje tijdens de winter lockdown bereikbaar en toegankelijk voor jongeren tussen de 12 en 27 jaar om, zoals altijd, doelen na te streven, elkaar te ontmoeten en er voor elkaar te zijn. Organiseren en deelnemen aan (online) activiteiten, sportief met elkaar aan de slag zijn of iets doen voor een ander: dit zijn allemaal mogelijkheden bij #winterteam. Wethouders Bouwman (Tytsjerksteradiel) en Jonkers (Achtkarspelen) zijn erg enthousiast over het project. Bouwman: “Juist nu, in de winterperiode, dreigen jongeren in een sociaal isolement te raken.” Jonker vult aan: “Het project liet in de zomer zien dat het bijdraagt aan de dag invulling van de jongeren.” De activiteiten zullen met name gericht zijn op: talentontwikkeling, (coronaproof) ontmoeting, online workshop aanbod en trainingen.

Meedoen is voor de jongeren helemaal gratis, ook wordt door #winterteam gezorgd voor alles wat nodig is om de activiteit te organiseren. Ze kunnen ingeschakeld worden tot en met de voorjaarsvakantie 2021 (week 10). Het #winterteam is bereikbaar via een e-mail naar stationnetje@kearn.nl of door te bellen of appen naar Hidde Hartholt: 06 – 24934611.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door rijksgelden #jeugdaanzet welke is aangevraagd door de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel in samenwerking met KEaRN ’t Stationnetje.

v.l.n.r.: Patrick, Julian, Terah en Kars