Kinderen vieren Rechten van het Kind

Woensdag 20 november 2019 was het zover: het BAAS Kennis Festival! Op de 30e viering van de internationale Dag van de rechten van het kind was MFC De Balstien in Noardburgum gevuld met kinderen die dit met elkaar vierden.

Vol enthousiasme deden de kinderen mee aan de workshop improviatietheater: op je gevoel theater maken! Buiten was het mistig, maar door de kunstwerken die tijdens de graffiti workshop werden gemaakt, was het direct weer fleurig. Tijdens de kinderrechten quiz werd duidelijk dat kinderen zich er goed van bewust zijn, dat het niet voor alle kinderen normaal is om buiten te kunnen spelen. Iedereen was het er over eens dat dat wel zou moeten. Net als het recht op eten, drinken, goed onderwijs maar vooral liefde en aandacht. Het pannenkoeken bakken was een groot feest, ook al was het soms best een uitdaging om ze mooi rond te krijgen.

Improvisatietheater met Ruth

De kinderen, hun ouders, de vrijwilligers en de medewerkers van KEaRN kijken terug op een geslaagd en vooral heel gezellig festival. KEaRN is trots en dankbaar dat we dit mochten organiseren!

In deze aftermovie is een korte impressie van het festival te zien.

Meer weten over BAAS? Kijk dan HIER!!