Wij zoeken mensen met een hart van goud (en een auto)


Dag!enDoen! zoekt maatjes, chauffeurs en vrijwilligers

Dag!enDoen! is een project van welzijnsorganisatie KEaRN in de gemeenten Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen. Doel van het project is ervoor te zorgen dat veel meer mensen minder eenzaam zijn. Hebt u een hart van goud (en een auto)? En vindt u ook dat mensen in uw omgeving niet eenzaam zouden moeten zijn? Meld u dan aan als maatje of chauffeur bij Dag!enDoen!

Dag!enDoen! is een app waarmee ouderen die wat vaker aan activiteiten willen meedoen, op hun tablet iedere dag een activiteitenoverzicht krijgen. Ze kunnen zich aanmelden en met vrijwilligersvervoer naar deze activiteiten worden vervoerd. De activiteiten worden door vele organisaties in de gemeente aangeboden en door de Dag!enDoen!-medewerkers in een overzichtelijk schema gezet. Zo kan men in één oogopslag zien wat er die dag te doen is: met een druk op de knop meldt men zich aan.

Voor het project is KEaRN nog op zoek naar mee-Doeners (maatjes). Dit zijn mensen die de deelnemers de eerste weken helpen bij het gebruik van de tablet (computerkennis is niet nodig) en desgewenst eens meegaan naar een activiteit. Wanneer de deelnemer de handigheid te pakken heeft, wordt het contact minder en kan de mee-Doener er voor kiezen een volgende deelnemer te begeleiden.
Daarnaast zijn er chauffeurs nodig die de deelnemers naar de activiteiten willen rijden. U rijdt in uw eigen auto en krijgt hiervoor een kilometervergoeding.
Ook zoeken we vrijwilligers die de activiteiten in het systeem willen zetten en aanmeldingen voor activiteiten verwerken.

Heeft u een hart van goud? Strijdt dan met ons mee tegen eenzaamheid en wordt vrijwilliger bij Dag!enDoen!
U kunt zich aanmelden via email (dagendoen@kearn.nl) of bellen met Elly van Manen ( 06-15424996). Ook voor meer informatie over Dag!enDoen! kunt u bij haar terecht.