Achtkarspelen

Wij zijn regioteam KEaRN Achtkarspelen. Ons team is actief in alle dorpen van de gemeente en bestaat uit buurtwerkers en jongerenwerkers.

De buurtwerkers zijn betrokken bij de dorpen en werken aan vraagstukken over welzijn en leefbaarheid. Zij richten zich op het versterken en vergroten van het welbevinden (‘geluksgevoel’) van inwoners. Buurtwerkers zetten zich samen met de inwoners in voor zaken die het dorp of de straat prettig(er) maken om te wonen.

De jongerenwerkers zijn er voor jongeren van 12 tot 23 jaar.
Het werk is gericht op de positieve ontwikkeling van jongeren en daarom houden zij zich bezig met problemen waar jongeren tegenaan lopen.
Daarnaast gaat aandacht uit naar het werken aan een omgeving waarin jongeren veilig en gezond kunnen opgroeien. Ook kunnen jongeren terecht bij ’t Stationnetje van KEaRN.

’t Stationnetje van KEaRN is een plek voor jongeren van 14 tot 28 jaar waar aan doelen gewerkt kan worden. Dit kan van alles zijn. Bijvoorbeeld gitaar leren spelen, het leren van een nieuwe taal, op zoek naar een kamer of de juiste opleiding of het organiseren van een activiteit. We kijken niet naar wat er allemaal niet kan of lukt, maar juist naar wat er wél mogelijk is.

Jongeren kunnen bij ’t Stationnetje ook een MDT-reis maken: een figuurlijke reis, waarin jongeren meer leren over zelfontwikkeling, talentontdekking en sociale verbinding. Zo bieden wij bijvoorbeeld een training aan die daar de focus op legt, maar die jongeren ook uitdaagt om uit hun comfortzone te komen en zich bewust te worden van verschillende manieren van communiceren. Meer dan 200 jongeren hebben deze training al gevolgd bereikt. Ze gaven aan dat ze hier heel veel aan hebben gehad. Jongeren leren er ook de basisvaardigheden om aan de slag te kunnen met een zelfgekozen project waarin ze iets voor zichzelf, maar ook voor anderen doen. Dit kan ook weer van alles zijn, het is maar net waar de motivatie en interesses van jongeren zelf ligt. Voor het meedoen aan deze zelfontwikkeling krijgen jongeren aan het einde een waardering van €175,-. Omdat wij geloven dat inzet voor jezelf en de omgeving beloond mag worden.

Je vindt ’t Stationnetje in Buitenpost (It Koartling) en in Surhuisterveen (The Base, it Vleckehûs).
Meer info? Check dan www.stationnetje.com

De medewerkers van KEaRN ondersteunen ook inwoners die zelf iets willen betekenen voor de gemeenschap en kunnen hen helpen om initiatieven vorm te geven en te realiseren. Regioteam KEaRN Achtkarspelen werkt samen met inwoners en organisaties, verenigingen, bedrijven en instanties. Ook het KEaRN team vrijwillige inzet en mantelzorg is een belangrijke partner.

CONTACT
Regioteam KEaRN Achtkarspelen is op de volgende manieren te bereiken:
M:  teamachtkarspelen@kearn.nl
T:   0511 – 46 52 00 (op werkdagen tot 12.00 uur)

Directe contactgegevens van de medewerkers vindt u op deze pagina.

I

logo voor door met elkaar pagina

VoorDoorMetElkaar

Klik HIER om de laatste VoorDoorMetElkaar pagina te bekijken, de pagina met de laatste nieuwtjes over KEaRN Welzijn in Achtkarspelen.