Tytsjerksteradiel

Wij zijn regioteam Tytsjerksteradiel.

Ons team bestaat uit buurtwerkers en jongerenwerkers en is actief in de gehele gemeente Tytsjerksteradiel.

De jongerenwerkers zijn er voor inwoners van 12 tot 23 jaar.
Het werk is gericht op de positieve ontwikkeling van jongeren en daarom houden zij zich bezig met problemen waar jongeren tegenaan lopen.
Daarnaast gaat aandacht uit naar het werken aan een omgeving waarin jongeren veilig en gezond kunnen opgroeien.
De jongerenwerkers komt u tegen op plekken waar jongeren samenkomen, zoals jeugdhonken, keten, winkelcentra en overige hangplekken. Ook kunnen jongeren terecht bij ’t Stationnetje van KEaRN.

’t Stationnetje van KEaRN is een plek voor jongeren van 14 tot 28 jaar waar aan doelen gewerkt kan worden. Dit kan van alles zijn. Bijvoorbeeld gitaar leren spelen, het leren van een nieuwe taal, op zoek naar een kamer of de juiste opleiding of het organiseren van een activiteit. We kijken niet naar wat er allemaal niet kan of lukt, maar juist naar wat er wél mogelijk is.

Jongeren kunnen bij ’t Stationnetje ook een MDT-reis maken: een figuurlijke reis, waarin jongeren meer leren over zelfontwikkeling, talentontdekking en sociale verbinding. Zo bieden wij bijvoorbeeld een training aan die daar de focus op legt, maar die jongeren ook uitdaagt om uit hun comfortzone te komen en zich bewust te worden van verschillende manieren van communiceren. Meer dan 200 jongeren hebben deze training al gevolgd bereikt. Ze gaven aan dat ze hier heel veel aan hebben gehad. Jongeren leren er ook de basisvaardigheden om aan de slag te kunnen met een zelfgekozen project waarin ze iets voor zichzelf, maar ook voor anderen doen. Dit kan ook weer van alles zijn, het is maar net waar de motivatie en interesses van jongeren zelf ligt. Voor het meedoen aan deze zelfontwikkeling krijgen jongeren aan het einde een waardering van €175,-. Omdat wij geloven dat inzet voor jezelf en de omgeving beloond mag worden.
Meer info? Check dan www.stationnetje.com

De buurtwerkers zijn vooral betrokken bij leefbaarheidsvraagstukken in de dorpen. Hen treft u bij dorpsbelangen, verenigingen, burgerinitiatieven, in dorp en buurt en binnen samenwerkingsverbanden.

Wat buurtwerkers en jongerenwerkers met elkaar gemeen hebben, is dat ze (burger)initiatieven initiëren en ondersteunen, maar deze vooral niet overnemen. De jongeren en andere betrokken inwoners blijven altijd zelf verantwoordelijk voor en de regie houden over hun eigen activiteit of project. 

U bereikt ons het makkelijkst door een e-mail te sturen naar teamtytsjerksteradiel@kearn.nl, met een telefoontje naar KEaRN, 0511-465200 (elke werkdag tot 12.00 uur) of via onze Facebook-pagina’s: 

www.facebook.com/kearnwelzijntdiel en

www.facebook.com/jongerenwerk


Iedere twee maanden verschijnt in de Actief een info-pagina met de laatste nieuwtjes.